Az egyik legfontosabb makrotápanyag

Hirdetés

Ahhoz, hogy hosszú távon is megőrizhessük az egészségünket, és sokáig fittek, energikusak maradhassunk, több mindenre is oda kell figyelnünk. Többek között például arra, hogy a szervezetünk minden fontos makrotápanyaghoz hozzájusson, méghozzá a megfelelő mennyiségben. 

Ezek közül az egyik legfontosabb a fehérje, ami az izmok, szervek, szövetek, enzimek építőköve, tehát az egész testünkben megtalálható, és jelentős szerepe van abban, hogy megfelelően tudjon működni.

Nagyon fontos tehát, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amik nagy mennyiségben tartalmazzák, és ha ez nem lenne elég – a legtöbb esetben nem az – akkor minőségi fehérjeporokkal is kiegészítsük az étrendünket. A témáról bővebben a Sunpure Magyarország blogjában olvashatsz

Mik azok a makrotápanyagok?

A makrotápanyagok, vagy más néven a makroelemek alatt azokat a tápanyagokat értjük, melyekre a szervezetünknek nagyobb mennyiségben van szüksége ahhoz, hogy megfelelően tudjon működni, és energiát tudjon számunkra szolgáltatni a különböző tevékenységek elvégzéséhez. 

Fogyassz fehérjedús ételeket!

Az egyik legfontosabb makroelem – a szénhidrát és a zsír mellett – a fehérje, ami számos, a testünkben lezajló, létfontosságú folyamathoz szükséges. Éppen ezért nagyon fontos odafigyelni, hogy megfelelő mennyiségben vigyünk be fehérjét a szervezetünkbe.

Kétségkívül a legjelentősebb fehérjeforrások a húsok – például csirke, pulyka, marha -, így ezekből érdemes bőségesen fogyasztani, ugyanúgy, ahogy a halakból is, különösen a lazacból, a tonhalból és a tőkehalból. 

A vegetáriánusok húsfogyasztás híján tojással, tejtermékekkel, illetve hüvelyesekkel, például lencsével, csicseriborsóval és babbal tudják pótolni a hiányzó fehérjét.

A minőségi fehérjeporok szuper étrend-kiegészítők

Sajnos nem mindig tudunk odafigyelni eléggé arra, hogy megfelelően táplálkozzunk és elég fehérjét fogyasszunk. Erre a problémára remek megoldást nyújtanak a fehérjeporok, amik koncentrált formában tartalmazzák ezt a rendkívül jelentős makrotápanyagot.

Csak fel hígítanunk őket, és máris fogyaszthatók, shakerbe töltve ráadásul bárhova magunkkal tudjuk vinni őket. Napi egy adag elfogyasztásával is már rengeteget teszünk az egészségünkért, hiszen a napi fehérjeszükségletünk jelentős részét fedezzük vele.

Válassz minőségi fehérjeporokat!

A testünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy a makrotápanyagok – azaz a zsír, a szénhidrát és a fehérje – megfelelő mennyiségben álljon rendelkezésre. Ezek közül a fehérjének különösen nagy jelentősége van.

Az egészségünk megőrzése érdekében tehát fontos, hogy fehérjedús ételeket, például különböző húsokat fogyasszunk, és magas minőségű, ellenőrzött forrásból származó fehérjeporok is szerepeljenek az étrendünkbe. 

Ez utóbbiakat vízzel hígítva önmagukban is el tudod fogyasztani, de akár sós-édes finomságok elkészítéséhez is felhasználhatók. Szerezz be belőlük néhányat a Sunpure Magyarország webshopjából!

(x)

Hirdetés