14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaEgy telefon miatt ölhetett az orvvadász

Egy telefon miatt ölhetett az orvvadász

Késnek nézte az áldozat mobiltelefonját – ezzel védekezett a mozsgói orvvadász a bíróságon. A Pécsi Törvényszék szerdán kezdte tárgyalni a vadászgyilkosság ügyét. A 36 éves mozsgói férfi még márciusban gyakorlatilag kivégezte áldozatát Magyarlukafán. A férfit ugyanis orvvadászaton kapta egy hivatásos vadász és annak barátja. A  büntetett előéletű rapsic vallomásában arra hivatkozott, hogy azért ölt, mert megijedt az egyik férfitól.

Vezetőszáron, bilincsbe verve kísérték a tárgyalóterembe a férfit. A gyanúsított meg se rezzent, higgadtan hallgatta az ügyész vádbeszédét.

A vád szerint a férfi még márciusban a magyarlukafai erdőben gyilkolt akkor, amikor orvvadászaton kapták. Hidegvérrel támadt két férfira, akik meglátták őt két lenyúzott szarvas mellett. A hivatásos vadász és barátja felelősségre akarták vonni a két állat elejtése miatt. A vádlott ezért elővette engedély nélkül tartott vadászpuskáját, majd hasba lőtte az egyik férfit, nem sokkal később pedig elvágta a torkát – így a vádirat.

A férfi a helyszínen elvérzett, társa viszont megmenekült. Őt menekülés közben lőtte le a rapsic, a tüdejét érte a golyó, életét csak az mentette meg, hogy egy közeli bozótosban el tudott bújni.

Az ügyész aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével, valamint lopás bűntettével vádolta.

A férfi, P. Márió önvédelemre hivatkozott. Azt mondja, késnek nézte az autóból kiszálló férfi mobiltelefonját, ezért ragadott fegyvert. Majd miután úgy észlelte, hogy az áldozat életben van, elvágta a torkát. A másik lövésre azonban egyáltalán nem emlékszik – állítja.

A bíróság az életben maradt vadászt is kihallgatta. A tárgyalás pénteken folytatódik. A Pécsi Törvényszék 18 tanút hallgat meg az ügyben. A mozsgói férfi akár életfogytiglant is kaphat.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő