21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaTerjeszkedik a Pécsi Tudományegyetem

Terjeszkedik a Pécsi Tudományegyetem

A Pécsi Tudományegyetem általános orvosi karának oktatókórháza lett a Fejér Megyei Szent György Kórház, az erről szóló megállapodást szerdán írta alá a kar dékánja és az intézmény főigazgatója Székesfehérváron.

Miseta Attila dékán hangsúlyozta: elemi érdek, hogy megoldják az orvosok, ápolók utánpótlásának súlyos problémáját. Úgy véli, ehhez megfelelő körülményeket kell teremteni, ennek egyik lépése lehet a megállapodás.

Emlékeztetett rá, hogy az 1980-as évek eleje óta létezik az egyetem oktatókórházi rendszere, amit aktualizálni kellett. Felméréseik szerint sok hallgatójuk van Székesfehérvárról és környékéről, ezért természetes volt, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórházzal ilyen megállapodás született.

Csernavölgyi István főigazgató szerint a Szent György kórházat többek között a kimagasló színvonalon folyó tudományos munka és az elhivatott személyzet teljesítménye tette alkalmassá az új feladatra. Kiemelte: az elmúlt két évben minden intézményi szektorban megtalálták azokat a szakembereket, akik magas színvonalon, elhivatottsággal végzik munkájukat.

Elmondta, hogy a megállapodás folyamatos szakmai fejlődést biztosít. Szeretnék elérni, hogy a Székesfehérváron gyakorlatukat töltő orvostanhallgatók kötődjenek az intézményhez, és a jövőjüket ott képzeljék el. Hangsúlyozta, hogy a következő tanévben már biztosan érkeznek hallgatók Székesfehérvárra.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő