Egyetlen késszúrással végzett feleségével, a baranyai rendőr-főkapitányság vizsgálja az ügyet

Hirdetés

Féltékenység miatt végezhetett 27 éves párjával egy 40 éves férfi. Az áldozatra másnap reggel az apósa talált rá a gyerekszobában. Az emberölés körülményei ritka bűnelkövetési módszerre utalhatnak…

A történet úgy kezdődik, hogy a férfi buszvezetőként szállított utasokat külföldre, amikor megismerkedett a nála több mint tíz évvel fiatalabb nővel, aki Németországban és Ausztriában dolgozott szobalányként. A szerelemből nemsokára házasság lett. A kapcsolatba a nő magával vitte előző házasságából született gyermekét, majd közös gyermekük is született.

Mint írja a Police, a tragédia előtti napokban a fiatalasszony ismerőseinek arról panaszkodott, hogy párja furcsán, zavartan viselkedik, fenyegetőzik. Aggodalmát apósával is megosztotta, aki a végzetes nap előtt meglátogatta őket, hogy személyesen meggyőződjön arról, hogy a fiával valóban nem stimmel valami.

Az unokát magával is vitte, a másik gyerek pedig napok óta rokonoknál tartózkodott, így 2022. november 29-én este egyedül maradt a házaspár…

Másnap reggel az apa ismét elment hozzájuk, hogy megnézze, minden rendben van-e. Azonban alig tudott bejutni a lakásba, a fia csak többszöri csengetés után nyitott ajtót. Amikor a férfi meglátta a fiát, azonnal mentőt akart hívni hozzá. Zavart volt, összefüggéstelenül beszélt, valamilyen szer hatása alatt állhatott. A gyerekszobába lépve pedig az ágyon fekve holtan találta meg a menyét. Rögtön hívta a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

– A kollégák felvették az adatokat és ellenőrizték a kamerafelvételeket. Kiderült, hogy a lakásban a bűncselekmény ideje alatt valóban csak a pár tartózkodott – mondja Albrecht Zsolt alezredes, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt vizsgálója. – A halál okát kezdetben nem lehetett megállapítani. Egy vágott sérülést vettünk észre a nő fülén, de nem az volt az ok. A szemle során találtunk egy szúrt sérülést is a nyaki csigolyánál, valamint egy törött kés markolatát. A kés beletört, ezért nem vették észre azonnal.

A boncolás során megállapították, hogy olyan erőteljes volt a szúrás, hogy azonnal elvágta az idegpályát, így rögtön bénulást és halált okozott.

A férj kihallgathatatlan állapotban volt, ezért az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. A bíróság december 2-án elrendelte a letartóztatását. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy beszámítható. B. Arnold fél évvel a tragédia után tett vallomást.

A férj elmondása szerint felesége aznap a konyhapultról felkapott két kést, majd a mellkasához emelte, és azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz. A nő ezután a gyerekszobába futott, ő pedig utánarohant, hogy elvegye tőle a szúróeszközt.

„Öt másodperc volt az egész. A kést a falhoz akartam ütni, hogy kiessen a kezéből. Azonban sötét volt, semmit nem láttam, de éreztem, hogy a kés egy kemény tárgyba fúródik, majd a párom összeesik. A villanykapcsolóhoz szaladtam, és felkapcsoltam a villanyt. Ekkor láttam meg, hogy a kés a párom nyakába fúródott, már nem lehetett újraéleszteni” – idézte fel a férfi vallomását az alezredes.

A szakértők kiemelték, hogy ennyire pontosan és ekkora erővel szúrni véletlenül lehetetlen.

B. Arnold az idegenlégiónál szolgált. Amennyiben a harctéren alkalmazzák ezt a technikát, alkalmas lehet arra, hogy az ellenfelet hang nélkül, azonnal harcképtelenné tegye. Az elkövető tagadta, hogy ezt ismerte volna.

A rendőrség november 13-án zárta le a nyomozást, és az iratokat megküldte az ügyészségnek. B. Arnoldot emberölés bűntettével gyanúsítják.

Hirdetés