Hirdetés

Nem is olyan régen számoltunk be olvasóinknak a mamája erszényéből kipottyanó kengurubébi szívmelengető történetéről, a napokban már egyéves születésnapját ünnepelhetjük. A jeles esemény alkalmából az állatkert egy cuki poszttal jelentkezett be, amit most mi is megosztunk. Persze a legjobb az lenne, ha élőben néznétek meg a kis szülinapost!

Sokan emlékezhetnek a Django névre keresztelt kis Bennett-kengurura, a bébit még márciusban találták meg az állatkert gondozói a földön heverve, miután vélhetően kipottyant mamája erszényéből. Az apróságot azonnal a szárnyaik alá vették, és új „anyukát” is kapott: Csongor Andrea állatgondozó attól kezdve egy batyuban szállította magával mindenhova az elárvult kölyköt.

https://www.pecsma.hu/top/galeria-kibujtattuk-potmamaja-erszenyebol-a-pecsi-zoo-bebikengurujat/

A zoo friss posztja szerint pótmamája gondoskodásának hála mostanra igazi nagyfiú lett Django. A póterszényt jócskán kinőtte, az inkább csak „rongyiként” szolgál egy kék kis takaróval együtt.

A csöppség nevelője egy ideje megkezdte a kengurulegényke önállóságra nevelését, így már bizonyára többen találkozhattak vele a törpekenguruk kifutójában. Kiszoktatása fokozatosan történt, először csak pótmamija társaságában ismerkedett a tereppel, majd ott maradt pár órára egyedül, később aztán egész napokra, egy-egy éjszakára. Mára pedig szinte mindig kint van a többiekkel.

De a házikóban ott lapul azért a póterszény is a kék takaróval, melyekhez éjszakánként odabújik.

Az állatkert aranyos posztjából az is kiderül, Django egyébként nagyon barátságos, bújós kis állat, minden alkalmat megragad, hogy átvizsgálja a vödröket, zacskókat, hátha talál finom falatokat.

[su_quote]Mindenkivel hamar megtalálja a közös hangot és természetesen a hatalmas pilláival és ártatlan tekintetével bárkit levesz a lábáról.[/su_quote]

Íme a teljes bejegyzés néhány új képpel a kis ünnepeltről:

Hirdetés