8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldElfogtak egy pécsi dílert – több ezer adag drogot akart értékesíteni egy...

Elfogtak egy pécsi dílert – több ezer adag drogot akart értékesíteni egy fesztiválon

A pécsi férfi 8 millió forint értékben, kilencféle drogot tervezett értékesíteni egy jelenleg zajló hazai fesztiválon; az akcióval mintegy 2500 adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) az MTI-vel.

A KR NNI pécsi osztálya a Baranya vármegyei rendőrökkel közösen fogta el az egyébként rendezvényszervezéssel foglalkozó férfit, aki az egyik legnagyobb közösségi oldalon hirdette techno partyjait – írták.

A közlemény szerint a 33 éves férfi pécsi lakásában és irodájában, illetve egy hozzá köthető budapesti ingatlanban 2,8 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók. A rendőrség amfetamint, ecstasyt, hasist, marihuánát, GHB-t, kokaint, kábítószerrel ízesített házi süteményt, de még LSD bélyeget is talált. Ezek nagy része már kiporciózott adagokban volt abban a csomagban, amit egy hazai fesztiválra készített össze, feltételezhetően azzal a szándékkal, hogy azt ott értékesítse.

Az ingatlanokban a rendőrök a drogon kívül annak méréséhez, adagolásához és fogyasztásához szükséges eszközöket, valamint 1,3 millió forint készpénzt is lefoglaltak.
A férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásával gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

A nyomozók vizsgálják, hogy a férfi kitől vagy kiktől szerezte be a kábítószert, és azt is, hogy az értékesítésben volt-e segítsége, így vélelmezhetően a gyanúsítotti kör a jövőben bővülni fog – olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő