20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapAbszolút PécsElismerésben részesültek a törökországi katasztrófánál mentő pécsi-baranyai tűzoltók

Elismerésben részesültek a törökországi katasztrófánál mentő pécsi-baranyai tűzoltók

A magyar tűzoltók napja, május 4-e alkalmából valamennyi parancsnokság székhelyén megemlékeztek Szent Flóriánról a tűzoltók és a tüzes mesterségek képviselőinek a védőszentjéről. Azokat köszöntötték, és azok előtt tisztelegtek Pécsen, akik hivatásuknak választották embertársaik, a közösség szolgálatát.

Pécsett a szolgálatban lévő állomány az igazgatóság épülete előtt lévő Flórián szobornál sorakozott fel, ahol koszorút helyezett el a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a vármegyei kéményseprő egyesületek képviselői – számolt be a katasztrófavédelem.

Szent Flórián ünnepéhez kapcsolódva emellett azokat is köszöntötték, akik hivatásuknak választották embertársaik, a közösség szolgálatát a tűzzel, vízzel, természeti erőkkel szembeni védekezésben akár hivatásosként, akár önkéntesen.

Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Flórián-nap alkalmából dicséretben és jutalomban részesítette a HUNOR Mentőszervezet tagjaként mutatott hősies helytállása, fáradhatatlan munkája és bátor magatartása elismeréséül

Kopasz Zsolt és Farkas Roland

Szolgálati jelet vehetett át

  • harmincéves szolgálata és eredményes munkája elismeréseként Klaics Márk János címzetes tűzoltó zászló különlegesszer-kezelő,
  • valamint tízéves szolgálata elismeréséül dr. Pandur Gabriella tűzoltó százados kiemelt főelőadó.

A határozatokat dr. Pintér Sándor belügyminiszter írta alá.

A polgármester is méltatta a pécsi tűzoltókat 

„Mindannyian emlékszünk még a tavaly nyár végén történt példátlan pécsi tűzesetre. Arra, amikor a pécsi közösség ismét megmutatta, hogy a legnehezebb helyzetben is összefog.
Ebben az összefogásban pedig a tűzoltóknak kiemelt szerepük volt – írja Péterffy Attila polgármester Facebook-bejegyzésében.

https://www.facebook.com/peterffyattilapecs/posts/pfbid0pA6QCQuX9H1E7S1vS3V7SQXxSqFmAucjwYQfUZLTCLT3B2ayMrvUDzHJLsoRfgTkl?__cft__[0]=AZWfQnbKuP6hN3hp_yebKPXb8MZNoWvRkUHN4o2hh8ylNXQKI-x7Ta5NnUDSscMdXhziKp1mmAfkMuezhOCszh0TKe0byFLUaHkQhNmk2x_lqTlDgRwXCFfPVn6qwdGGmiY2arUmSmxtGHr5eHyvp_d2mTGmfZTRHeQVXX9Equx1sX7sYy-cu9PzsotIEQmsgiw&__tn__=%2CO%2CP-R

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő