19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapHírzónaElnöki Érdeméremmel tüntették ki Páva Zsoltot

Elnöki Érdeméremmel tüntették ki Páva Zsoltot

Schmitt Pál köztársasági elnök Elnöki Érdemérmeket adott át hétfőn a Sándor-palotában a kultúra, a sport, a művészet, a vallás, valamint az oktatás területén kiváló teljesítményt nyújtott személyeknek.

A köztársasági elnök kitüntette Páva Zsolt jogászt, közgazdászt, Pécs Megyei Jogú Város polgármesterét a 2010-es Pécs Európa Kulturális Fővárosa programsorozat sikeres lebonyolításáért – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

Kitüntetésben részesült dr. Kellermayer Miklós, az orvostudomány doktora, sejtkutató, professor emeritus, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Kémiai Intézetének igazgatója a sejtkutatás területén nyújtott, kimagasló tudományos munkájáért, valamint közéleti szerepvállalásáért, a tudomány és a lélek kapcsolatának egyedi hangvételű feltárásáért.

Páva Zsolt az eseményt követően a Pécs TV helyszínen tartózkodó stábjának úgy fogalmazott, az elismerés a pécsi városlakóknak szól, megtiszteltetésnek érzi, hogy a város polgárainak nevében átvehette az Elnöki Érdemérmet. A köztársasági elnököt a polgármester a pécsiek barátjának nevezte, felidézve, hogy Schmitt Pál az EKF ideje alatt többször is ellátogatott a baranyai megyeszékhelyre.

A kitüntettetek között volt továbbá Fekete György belsőépítész, egyetemi tanár, dr. Istvánfi Csaba kosárlabda szakedző, a pszichológia tudomány kandidátusa, a Testnevelési Főiskola volt rektora, dr. Kiczenko Judit irodalomtörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense, Kudlik Júlia újságíró, televíziós szerkesztő, műsorvezető, bemondó, Mihály Gábor szobrászművész, Pénzes János szabadkai római katolikus megyéspüspök, Ulman István fafaragó.

Az 1956-ban Melbourne-ben olimpiai bajnokságot nyert női kéziszer csapat tagjai is átvehették az elismerést:Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász, sportvezető, Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornász, edző, a Nemzet Sportolója, Kertész Alice olimpiai bajnok tornász, edző, Korondi Margit olimpiai bajnok tornász, edző, Reviczkyné Köteles Erzsébet olimpiai bajnok tornász, testnevelő tanát és Lemhényiné Tass Olga olimpiai bajnok tornász, edző részesült a kitüntetésben.

Forrás: PécsMa.hu/MTI

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő