8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletElőször kapott ki hazai pályán az NKA

Először kapott ki hazai pályán az NKA

Az utolsó percekig meccsben volt a listavezető Alba Fehérvár ellen az NKA Universitas Pécs NB I.-es férfikosárlabda-csapata, a hajrában azonban nyert a rutin.

Az eddigi legnehezebb hazai mérkőzése előtt állt az NKA együttese szombaton este, hiszen a bajnoki tabellát veretlenül vezető Alaba Fehérvárt látta vendégül Goran Tadics csapata.

Megilletődödttségnek azonban nyoma sem volt hazai oldalon, sőt az NKA kezdett jobban. Az Albát láthatóan meglepte Benkéék bátor játéka, és az első negyed felének el kellett telnie, hogy a vendégek is magukhoz térjenek. Az addigi 5-6 pontos hazai vezetés el is kezdett olvadni, a negyed végéhez közeledve pedig már az Alba vette át a vezetés, mire megszólalt a duda, már el is lépett hét ponttal. A második negyedben érdemi változás nem történt. Az NKA olykor kicsit közelebb került ellenfeléhez, máskor pedig Vojvodáék kezdték nyitni azt a bizonyos ollót. Mind a két oldalon fegyelmezett védekezést láthattunk, igaz ami a támadásokat illeti, a két vezetőedző egyáltalán nem lehetett elégedett.

A félidei nyolc pontos Alba-vezetés után aztán jött a már-már szokásos NKA-feltámadás. A haramdik játékrészben ugyanis az történt a pályán, amit Durmoék akartak. Beestek a kinti dobások, labdákat tudott szerezni az Akadémia, az Alba pedig láthatóan megzavarodott. Ennek eredményeként nem csak feljött ellenfelére az NKA, de fordítani is tudott. Az utolsó tíz percre már egy pontos előnnyel fordulhattak Kerpel-Froniusék.

És sokáig úgy tűnt, könnyen nagy meglepetés születhet. A hajrához közeledve is volt olyan pillanat, amikor az Akadémia vezetett, az utolsó két perchez érve azonban kijött a rutinbeli különbség. Az Alba nagyon okosan bánt az adódó lehetőségeivel, az NKA jétékosai azonban többször is hibáztak, így ha nem is könnyen, de végül nyerni tudott az éllovas a Rátgéber Akadémia csapata ellen.

NKA Universiatas Pécs–Arconi-Alba Fehérvár 80-86 (20-27, 18-19, 23-14, 19-26)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 7. forduló.
NKA Universitas Pécs: KERPEL-FRONIUS 18/6, LUZSAICS 15/9, Benke 3, DURMO 25/6, Herger 3/3. Cs.: Meleg 6, Scherer /3, Lados 5/3, Rátgéber. Vezetőedző: Goran Tadics.
Arconi-Alba Fehérvár: Chambers 9, Kass 3/3, BARNETT 16/6, Dickey 7, PHILMORE 27/12. Cs.: VOJVODA 10/3, Roberts 8/3, Balogh 3/3, Takács 3/3. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő