21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletElrendelték a nyomozást a PSN Zrt. konditerembérlete ügyében

Elrendelték a nyomozást a PSN Zrt. konditerembérlete ügyében

Lapunk úgy értesült, hogy elrendelték a nyomozást abban az ügyben, amelyben a gyanú szerint potom pénzért adta, de a sokszorosáért bérelte vissza saját konditermét a PSN Zrt. az előző városvezetés és Vári Attila irányítása alatt.

Az ügyben, amelyet a pécsi önkormányzati cégek átvilágítása dobott fel, a pécsi önkormányzat adott ki közleményt még a múlt héten, pár nappal később megkérdeztük az átvilágítókat, akik további részleteket árultak el az ügyről.

Városháza: Fillérekért adta, a sokszorosáért bérelte vissza saját konditermét a PSN Zrt.

Átvilágítók a PSN-es konditeremügyről: ez nem valódi bérleti jogviszony volt

Az ügy lényege röviden, hogy a pécsi önkormányzat sportcége havi nettó 30 ezer forintért adta bérbe a Hullámfürdőben lévő konditermet még az előző, fideszes városvezetés idején, amikor a cég vezetője Vári Attila volt. A PSN Zrt. nem számolt fel rezsit, és az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat is elvégezte: az önkormányzati cég munkatársai szedték a belépőjegyet és takarították a helyiséget – állt a korábbi városházi közleményben. A forgalom után járó összeget a csekély bérleti díj levonása után az önkormányzati cég egyszerűen átutalta a bérlőnek. Ezt tetézte, hogy a PSN Zrt. időnként visszabérelte saját konditermét. A teremhasználatért azonban, amiért az egyéni vállalkozó, majd az üzemeltetésben 2019-ben őt váltó élettársa havi 30 ezer forintot fizetett, a PSN már óránként 20 ezer forintot utalt át a vállalkozónak. Az így keletkező számlák egy részét ráadásul a cégnél fellelhető adatok szerint a vízilabda utánpótlás TAO támogatása terhére számolták el. 2017 és 2020 között a két bérlő mindössze 1 millió forintot fizetett ki bérleti díjként a PSN számára, miközben a terem 22,8 millió forint hasznot hozott nekik, amiből legalább 3,5 milliót éppen a terem tulajdonosa, a PSN Zrt. állt. 

Az ügyben a PSN Zrt. jelenlegi vezetője jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést. A PécsMa úgy értesült, hogy a hatóságok a napokban el is rendelték a nyomozást, amelyet információink szerint a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága fog lefolytatni.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő