Hirdetés

Az egész városban lesznek programok a május 28-ára eső, nemzetközi gyereknap alkalmából. Ráadásul nem csak azon a vasárnapon, így válogathatnak is közülük a pécsi családok. A teljesség igénye nélkül, mutatjuk hová érdemes elindulni. 

Már szombaton indulnak a pécsi gyereknapi bulik

Május 27-én a PKK Patacsi Művelődési Házban várják a családokat egy kis délutáni-esti mulatságra. Lesz légvár, arcfestés, kötélhúzás, zsákban futás, csocsó, csillámtetkó, és persze finom falatok. Még több infóért kattintsunk ide!

YouTube-videóssal erősít a Művészetek és Irodalom Háza

A népszerű, több mint 480 ezer feliratkozó kitüntetett figyelmét élvező Nasz Dániel érkezik Pécsre, hogy meséljen sikere titkáról, fotózkodjon és beszélgessen közönsége fiatalabb és idősebb tagjaival. Itt olvashatunk többet erről.

Idén is Pécs legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay-negyed

Május 28-án 10 és 18 óra között tartják a városi gyereknapot, melyről korábban itt írtunk bővebb információkat. Lesznek mászófalak, ugrálóvárak, óriáscsúszda, motoros bemutató, színházi előadás, sportolási lehetőségek és ügyességi feladatok, sok-sok finomság.

Megnyílnak a baranyai tűzoltólaktanyák

Sok apróság szeretne tűzoltó lenni egyszer, gyereknapon pedig most ki is próbálhatják, milyen a hős lánglovagok egy napja. Május 28-án megnyílnak a tűzoltóságok kapui, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak. Itt vannak a részletek.

Színes forgatag a zooban

Hagyományosan a pécsi állatkert is tart ünnepi rendezvényt, mely természetesen idén sem marad el. Május 28-án már reggel 9.30-tól várják a kis és nagy látogatókat. Látványetetés, játszóház, születésnapi meglepetések, kézműves foglalkozások, bemutatók színesítik ezt a csodás napot. Ha már gyereknap, érdemes megnézni a zoo legújabb babáit is, amelyekről lapunk is beszámolt. A részletekért katt ide!

Ráadás júniusban, a Donátusban

A Gólya és Fácán dűlők sarkán található játszótérre szervezi június 3-ára a Donátusi Baráti Kör Egyesület gyereknapi hacacáréját, 14 órától. Bográcsozással, sütizéssel, több jópofa gyerekprogrammal készülnek. Még többet tudhatunk meg, ide kattintva.

Csokievő verseny és óriástársas a PKK-ban

A Pécsi Kulturális Központ intézményeiben több gyereknapi programra is sor kerül, ezek közül az egyikre június 3-a délelőtt invitálják a város apraja-nagyját. A részletekről többet tudhatunk meg az alábbi posztból:

Programok a közelben… 

Vegyük be a várat!

A pécsváradi várkert gyereknapján a legkisebbeket ringatóval, a kicsit nagyobbakat például táncházzal, vetélkedővel, koncertekkel, kézműveskedéssel foglalják el a szervezők. Többet tudhatunk meg a programról, erre a linkre kattintva.

Pünkösd és gyereknap egyben

Orfűn is készülnek már a gyerekek hétvégéjére, ráadásul itt a pünkösdi forgataggal egyben tartják meg azt. A malmoknál három napos dínomdánom várja az érdeklődőket zenével, sporttal, és persze ínyencségekkel. A Facebook-eseményre kattintva minden kiderül.

Egzotikus állatokkal ismerkedhetnek a kicsik 

Az erdősmecskei Repzootic rezervátumba gyereknapon ingyen mehetnek a legkisebbek, hogy megismerkedhessenek olyan izgalmas állatokkal, mint a petymeg, a gabonasikló, a mongúz, vagy éppen a szervál és a pézsmateknős. Részletek az alábbi posztban:

Hirdetés