24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletFals információkkal nehezítik a tájékoztatást

Fals információkkal nehezítik a tájékoztatást

Előbb megrongálták a kihelyezett információs táblákat az állami víziközmű-fejlesztés helyszínén, aztán leragasztották azokat, most pedig már hamis információkkal ellátott táblákkal igyekeznek ellehetetleníteni a tájékoztatást ismeretlenek.

A Kertváros több pontján jelenleg is zajló állami víziközmű-fejlesztési projekt helyszínein az önkormányzat a közelmúltban információs tájékoztató táblákat helyezett ki, amelyeken arra hívta fel a lakók figyelmét, hogy az elhúzódó munkák okozta kellemetlenségért nem az önkormányzat a felelős, a városnak ugyanis nincs beleszólása a projekt alakulásába.

Ahogyan azt a Pécsi Hírek korábban már megírta, alighogy ezeket kihelyezték, néhány órával később valaki vagy valakik letörték azokat.

Meixner Barna, a Biokom ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a rongálás azóta sem maradt abba.

– Az eltört táblákat természetesen pótoltuk, azonban utána leragasztották azokat, fals információkkal – árulta el Meixner. – A kollégáim, ha nehezen is, de le tudták tisztítani, viszont nemrég ismeretlenek újra megpróbálták ellehetetleníteni a tájékoztatást. Hét különböző helyszínen helyeztük el ezeket a tájékoztatókat, és most azokkal színvilágban, betűtípusban, kinézetben teljesen egyező, politikai üzeneteket tartalmazó táblák kerültek ki, eltakarva a lakosság tájékoztatását szolgáló önkormányzati feliratokat.

Hogy mindez kinek állhat érdekében, rejtély. Mindenesetre a fals táblákat a Biokom eltávolította.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő