20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekLezárta a TEK a belváros egy részét – fegyveres bűncselekmény lehet az...

Lezárta a TEK a belváros egy részét – fegyveres bűncselekmény lehet az ok

A bejelentés szerint egy fegyveres elkövetőre hívták ki a rendőröket szeptember 17-én kora este a Megye utcában. A részletek egyelőre nem ismertek.

Frissítés 13.01:

Hétfőn a rendőrség elárulta a vasárnap esti akció részleteit:

https://www.pecsma.hu/bunugyek/egy-rosszakaro-telefonbetyar-miatt-zartak-le-a-fel-belvarost-vasarnap-este/

Frissítés 23.01:

A Szabad Pécs tudósításából kiderült, hogy éjszaka, negyed 11 környékén a TEK feloldotta a lezárásokat a belvárosban, és a rendőrséggel együtt levonult a helyszínről. Hogy mi lett az akció vége, azt egyelőre nem lehet tudni. Szintén a Szabad Pécs szerint egy fegyveres férfi miatt riasztották kora este a rendőrséget, ennél több információ azonban jelenleg nem áll rendelkezésre, minden további a Terrorelhárítási Központ tájékoztatásából fog majd kiderülni.

Frissítés 21.12:

Kérdéseinket elküldtük a TEK sajtóosztályának, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Frissítés 20.25:

Újra érdeklődtünk a fejleményekről a helyi rendőr-főkapitányságon, azonban azt a választ kaptuk, hogy az irányítást 100 százalékban a Terrorelhárítási Központ (TEK) vette át, az itteni egyenruhások segítik a munkájukat – így további információt nem adhatnak ki.

Frissítés 20.17:

Kollégánk arról számolt be, hogy a Megye utcában egy mentőautó is áll. Egyelőre nem tudni, megsérült-e valaki.

Frissítés 20.05:

Egy a közösségi média-oldalunkra kommentelő azt írja, „a teljes Hunyadi út lezárva, minden sarkon fegyveres rendőrök, TEK-esek”.

Kollégánk személyesen járt arra. Mint tapasztalta, valóban lezárták a Hunyadi János utca egy szakaszát a Szent Mór utca vonalában, a Széchenyi tér egy részét, és a Mária utcát is a rendőrök. Néhány felvételt is készített:

Korábban írtuk:

Vasárnap kora este több rendőrautó vonult szirénázva a belváros irányába – egyik olvasónk négyet számolt össze. Nem sokkal később lapunk úgy értesült, hogy egy fegyveressel szemben kellett intézkedni. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese érdeklődésünkre annyit közölt, hogy bűncselekmény gyanúja miatt kellett kollégáinak kivonulnia a Megye utcába, ahonnan a bejelentés érkezett.

Kérdésünkre azt is megerősítette, hogy a rendőrségre érkező bejelentés fegyveres elkövetőről szólt, a pontos körülményeket azonban a jelenleg is zajló intézkedés során kell majd tisztázni, ezen túlmenően egyelőre részletesebb tájékoztatást nem tudnak adni az esetről.

Amint új információk kerülnek a birtokunkba, frissítjük cikkünket.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő