29 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapHírzónaBelföld1,5 milliós büntetést kapott a trükkös pécsi testépítő

1,5 milliós büntetést kapott a trükkös pécsi testépítő

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a Pécsi Járásbíróság tavaly októberi ítéletét megváltoztatta. Így K. T. vádlottat jogerősen kilencven nap elzárásra és 1,5 millió forint pénzbüntetésre ítélte. Mutatjuk az ügy részleteit.

A vádirat szerint a vádlott férfi 2013 óta testépítéssel és táplálékkiegészítőkkel foglalkozik, testépítőversenyeken is részt vett, rendszeresen tartott kapcsolatot ezzel foglalkozó személyekkel.

A vádlott egy pécsi üzletházban 2018. május 1.-től egyéni vállalkozóként működtette boltját, amely a működési engedély alapján többek között közérzetjavító és étrendkiegészítő termékek (gyógynövény, biotermék, testépítőszer) forgalmazására jogosult.

A vádlott 2019. május 29. előtt ismeretlen helyről különböző, Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező és nem engedélyezett gyógyszereket, illetve teljesítményfokozó szereket szerzett be. Ezeket a legálisan forgalmazott termékek mellett árulta, illetve kínálta ismerőseinek. De ezeket nem az üzletben, hanem a pécsi otthonában tárolta.

Illegális tevékenységéből rendszeres haszna származott.

A nyomozó hatóság figyelt fel a vádlott illegális tevékenységére, 2019. május 29-én kutatást tartottak nála, amely során tiltott teljesítményfokozó szereket és magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket foglaltak le. A holmi a sporttáskából került elő…

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő