10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálFél évszázados történet zárult le

Fél évszázados történet zárult le

A jegyértékesítési szokások változása miatt felhagy Király utcai irodájának működtetésével Filharmónia Magyarország NKft. Az országos koncert- és fesztiválszervező intézmény ügyvezetője azonban azt mondta: a társaság folyamatosan bővül, s a jövőben is ütemesen szállítja a jobbnál jobb koncerteket.

Fél évszázada vásárolhatnak jegyeket a pécsiek a Király utcában, a színház közelében lévő irodában a Filharmónia által szervezett eseményekre. A történet azonban szerdán lezárul, hiszen augusztus 13-tól felfüggesztik ott az értékesítést.

filharmónia1

Minderről Szamosi Szabolcs orgonaművész, a Filharmónia ügyvezetője beszélt. Aláhúzta azonban, hogy a hagyományos, Kodály Központban megtalálható elárusítóhely és az internet mellett a belvárosban is lehet majd jegyet kapni a szervezett programokra. A Ferencesek útjai Partyzoo jegyirodában is megszerezhetők a belépők minden eseményre.

filharmónia3

A Filharmónia egyébként folyamatosan bővült az utóbbi években, napjainkban már egy esztendőben 110 klasszikus zenei koncertet szervez országszerte. A segítségükkel lépett fel hazánkban a King’s Singers, a Westminster katedrális kórusa és az orosz Nemzeti Zenekar is.

Akik az utolsó napon a belvárosi irodában veszik meg jegyüket, 5000 forint értékű koncertkupont is kapnak. Ezek a pécsi Orgonapont, a Püspökvári Zenés Esték, a Zeneszüret, az Angster- és Mesterbérletek hangversenyeire válthatók be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő