16 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálFelavatták a pécsi Családok Házát

Felavatták a pécsi Családok Házát

Többszintes házba költözhettek a nagycsaládosok Pécsett. A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület 25 év után olyan házba költözhetett, ahol nemcsak a többgyermekes családok fordulnak majd meg, hanem programokat és előadásokat is szerveznek majd a jövőben.

Több mint 260 nagycsaládos veheti birtokba Pécsett a Szabó József utcában a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület által létrehozott Családok Házát.

Végre méltó helyük van a nagycsaládosoknak
Végre méltó helyük van a nagycsaládosoknak

– Az egyesület életében ez egy nagy fordulópont, mert az ingatlan összefogja a szerteágazó tevékenységünket és most a különféle csoportjaink találkozóinak legalább lesz egy közös helye – mondta Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesületének vezetője.

Eddig a nagycsaládosok két külön irodát béreltek, most viszont a saját ingatlanjukban szervezhetnek programokat, segíthetnek a szülőknek.

Így fest az új hely
Így fest az új hely

– A családi közösség egy olyan közösség, ahol az ember az életet kapja, ahol az életre rácsodálkozik és ahol megtanulja, hogy milyen az életet megosztani mással. Így tehát a Családok Háza egy jó hely arra, hogy ezekben a dolgokban, hétköznapokban a szülőket és gyerekeket segítse vagy akár tanácsokkal lássa el – mondta Udvardy György, a pécsi egyházmegye püspöke.

A családvállalás fontosságára hívták fel a figyelmet
A családvállalás fontosságára hívták fel a figyelmet

Egy nemrég elvégzett kutatás szerint a magyar fiatalok több mint 79 százaléka szeretne gyermeket vállalni, de ennek ellenére egyre később vágnak bele a családalapításba. A kormány azon dolgozik, hogy ezt a családalapítási kedvet elősegítse és ösztönözze a fiatalokat a gyermekvállalásra – tette hozzá Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

A Családok Háza részben az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával valósult meg, amely programon belül két éven keresztül mintegy 50 millió forintot költöttek továbbképzések, tanácsadások és a most átadott családi ház felújítására.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő