Hirdetés

Dalok, izgalmas történetek, mozilegendák – Szűcs Gabi énekesnő és Schell Judit színésznő, valamint a Szűcs Gabi Quintet közös előadása a nőket helyezi fókuszba. A Zsolnay Piknik kiemelt programján június 1-jén, a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán a feleségek, anyák, csábítók és szeretők elevenednek meg.

Századok óta érdekes a nő, aki csábító, végzetes, „szeretőnek való” és a „másik oldal”, az odaadó házastárs, anya, támasz a férfi életében: a feleség. Megannyi könyv, film, zene, dal, szól erről a témáról.

Az esten Szűcs Gabi és egy kiváló színész a 20. század első felének zenéin és írásos emlékein, naplórészleteken, önéletrajzi vallomásokon keresztül idéznek fel legendás nőket, akik feleségek és anyák is voltak, mégis szerelmeikről, szeretőikről lettek híresek. Ők voltak koruk leghíresebb „Végzet Asszonyai”, ugyanakkor történeteikből mindig kitetszik a vágy: feleségnek lenni.

Mesélnek, énekelnek híres művészekről, színésznőkről, mint Marilyn Monroe és Marlene Dietrich, de megismerjük a rajongott Karády Katalint, és a társaságbeli úrihölgy, Böhm Aranka, Karinthy Frigyes feleségének történetét is. Szerelemről, örömről és bánatról mesélnek, nőkről, akik olyanok, mint mi mindannyian: hol szeretők, hol feleségek: bonyolult kapcsolatban a szeretett férfival.

Felcsendülnek többek között: Wives and Lovers, a Whatever Lola Wants, az I wanna be loved by you, a Fever és a Hamvadó cigarettavég c. dalok.

Az előadás nagyzenekari változata 2021-ben a MÜPA színpadán mutatkozott be óriási sikerrel.

Jegy és részletek: ITT

Imagine – Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje
A Zsolnay Piknik másik kiemelt koncertje olyan fenegyerekekről szól, akik megváltoztatták a világot, köztük Freddie Mercury, John Lennon és Madonna.
https://www.e78.hu/programok/imagine-horgas-eszter-falusi-mariann-es-a-classjazz-band-koncertje

(x)

Hirdetés