Hirdetés

A fiatal, pécsi kötődésű alkotókból álló műhely tagjai az elmúlt években készült műveiket mutatják be installációk formájában a művészetkedvelő pécsiek számára a Nádor Galériában december 10-én. Ezt látni kell!

Az összegző kiállítás – mely az Összehordás címet kapta, ami nem mellesleg egy nyomdai fogalom! – december 10-én, pénteken 18 órakor nyílik meg a Nádor Galériában. Izgalmas válogatást láthatunk a DRUKKER közösségi alkotóműhelyében és a foglalkozásaikon született munkákból.

Íme néhány hangulatos kép az alkotói munkáról:

A részt vevő, kiállító művészek: Biacsics Renálta, Bordás Márton, Böhm Gergely, Bőhm Dorottya, Csibi Anett, Dóka Gábor, Harangozó Imre, Lévai Fanni, Gergić Ena, Madari Kinga, Moricz Ildikó, Marics Tamara, Jankó Mátyás, Knyihár Bence, Kondricz Ákos, Papp Zsófia, Bors Luca, Sági Kitti, Somogyi Éva, Sófalvi Imre, Szentpéteri Dóra, Szöllősi Géza, Vörös Judit, Varga Balázs, Sárkány Balázs.

A január 10-ig látogatható kiállítást az ünnepek alatt meghosszabbított nyitvatartással tekinthetjük meg, délután kettő órától este 10-ig. A szervezők megosztották lapunkkal azt is, karácsonyi ajándékokat is beszerezhetünk a galériában, adományként támogathatjuk az egyesületet ezzel.

Az esemény támogatója a Szabad Terek Hálózata.

További részletek itt olvashatók.


Néhány szó a DRUKKER Nyomdaműhely tevékenységéről:

A DRUKKER-t az alapításra létrehozott Műintézet Egyesület tagjai 2018 januárjában azzal a céllal nyitották meg, hogy a feledésbe merült nyomdászati és sokszorosítási technikát visszahozva a köztudatba megteremtsék a közös alkotás és közösségi műhelymunka alapjait.

Az egyesület tagjai – főként a PTE Művészeti Kar Média- és Alkalmazott Művészeti Intézetének és a Pécsi Művészeti Szakközépiskolának oktatói, diákjai – olyan képzőművészeti és pedagógiai tevékenységet folytató alkotók,

akiket a kézi nyomdászat iránti érdeklődésük, tapasztalataik és elkötelezettségük köt össze.

Az inspiráló alkotói közösség alapjainak megteremtésén túl a DRUKKER célja az, hogy minden érdeklődő számára elérhetővé váljanak azon nyomdászati eljárások, amelyek kreatív, közösségi produktumok előállítására adnak lehetőséget.

A műhelyt elsőként Pécs belvárosában, a Király utcában nyitotta meg az egyesület, közvetlenül megszólítva a pécsi kulturális színtér szereplőit, illetve hogy szélesebb körben mutathassa be a tradicionális eljárásokat.

A csapat több kiállítást, workshopot, valamint fiatalok számára oktatási célú műhelymunkát szervezett műhelyében, illetve találkozhattunk velük a Zsolnay Kulturális Negyed rendezvényein is.

A nyitott alkotói közösség pedig egyre gyarapszik, így gazdagabb és sokszínűbb lehet a műhelyben folytatott munka.

Fotók: Kölcsey Sára, Szentendrei Antal

Hirdetés