21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletFlashmob az oktatásért: közös éneklést szerveznek a Leőwey tanárai a Színház térre

Flashmob az oktatásért: közös éneklést szerveznek a Leőwey tanárai a Színház térre

A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium 27 munkatársa közös szolidaritási flashmobra  hívja a pécsi, baranyai pedagógusokat a pécsi Színház térre. Az október 13-án, csütörtök délután fél 4-re meghirdetett akciót körlevélben népszerűsítik.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben azt írják: „Együttérzésünket fejezzük ki a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanáraival és a miskolci Herman Ottó Gimnázium azonnali hatállyal felmentett igazgatóhelyettesével. Egyetértésünket fejezzük ki a pedagógus-szakszervezetek által megfogalmazott sztrájkkövetelésekkel. Támogatásunkról biztosítjuk mindazokat a kollégákat, akikre a sztrájkjog gyakorlása és a polgári engedetlenségben való részvétel miatt nyomást gyakorol a hatalom.” 

A flashmob keretében elénekelnék a tanártüntetések himnuszává vált Mi vagyunk a Grund! című dalt. Ezzel jeleznék, hogy minden nap küzdenek a hivatásukért, a diákokért, a közoktatásért – áll a levélben.

Napok óta tartanak a megmozdulások országszerte, Budapesten múlt szerdán közel 40 ezren tüntettek oktatási reformokat és a pedagógusok nagyobb megbecsülését követelve.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő