Hirdetés

A Pécsi Köztemető idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. Ennek tiszteletére a Rauch János Városi Sírkert Megújítási Program részeként folyamatos a faállomány bővítése – olvasható a sírkert honlapján.

Az elmúlt években a sírkertben számos fát károsítottak a farontó szúfélék és a nagyobb viharok. Ezeknek a fáknak a pótlására, valamint a zöldterületek megóvására az elmúlt időszakban is nagy figyelmet fordított a köztemető. Az év elején – januártól márciusig -minden hónapban 120, azaz összesen 360 db fát ültettek el a területen.

A Pécsi Köztemetőben tavasszal is folytatódtak a munkálatok. Több helyen pótolták a már meglévő fiatal fasorokat különféle fajokkal, többek között gyertyánnal, virágoskőrissel, pusztaszillel, mezei juharral, kislevelű hárssal, valamint platánnal.

A sírkertben minden évben káprázatos látványt nyújt a japán cseresznyefák virágzása. A gyönyörű színek a megújulás és a tavasz érkezésének szimbólumai. Ez az évente ismétlődő jelenség nemcsak a helyi közösség tagjait, hanem természetbarátokat és fotóművészeket is magához vonz országszerte. A sírkertben a faültetési program részeként újabb 50 cseresznyefát ültettek el a soron.

Hirdetés