Hirdetés

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén kilencedik alkalommal rendezte meg a Tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságot, amelyen a baranyai tűzoltók is szép sikereket értek el.

Vármegyénkből Windischmann Dávid és Léber Zoltán tűzoltó főhadnagyok indultak a versenyen, nem is akármilyen helyezést értek el – írja beszámolójában a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A több mint százötven induló egész délelőtt, folyamatosan rajtoltatva rohamozta a Kő-hegy lépcsőit. A mezőnyből leggyorsabban célba érkező versenyzőket négy korcsoportban, férfi és női kategóriában, sportruhában és tűzoltó védőruhában futó szekciók szerint díjazták. A bajnokság a lépcsőfutó versenyek közt is kiemelkedik a pálya nehézsége miatt. A 419 lépcsőfok ugyanis egyenetlen emelkedésével különösen nagy megterhelést ró a sportolók szervezetére, nem is beszélve arról, hogy a korlát nem mindig nyújt egyformán támogatást, hisz hol egyik, hol másik oldalon van elhelyezve. 

Bár a baranyai tűzoltók két külön kategóriában versenyeztek, közös bennük, hogy mindketten felállhattak a dobogóra. Windischmann Dávid tűzoltó főhadnagy, szigetvári szolgálatparancsnok abszolút és korosztályos (18-30) első helyen végzett, Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy, komlói szolgálatparancsnok korosztályában (41-50) a dobogó második fokára léphetett fel.

Kiemelt képünk forrása: Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hirdetés