21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletFolyik a büntetőeljárás a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi ingatlaneladásai ügyében

Folyik a büntetőeljárás a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi ingatlaneladásai ügyében

A Tolna megyei Rendőrfőkapitányság közölte, folyik a büntetőeljárás a kérdéses ingatlaneladások kapcsán, amelyek a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. előző vezetése idején történtek – írja a Pécsi Stop.

Az év elején tett feljelentést a pécsi önkormányzat a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. előző vezetésének idején történt két ingatlaneladással kapcsolatban. Idén januárban beszélt arról egy sajtótájékoztatón Péterffy Attila polgármester és dr. Bodnár Imre ügyvéd, hogy a PVH-nál elrendelt átvilágítások nyomán két gyanús ingatlaneladásra bukkantak, emiatt terelték jogi útra az ügyet.

Az egyik gyanús ingatlaneladás az Aranyhajó fogadót érintette a Király utcában, a másik pedig a volt központi menza területét a Szabadság utcában.

Az ingatlaneladások miatti eljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság indította meg februárban ismeretlen tettes ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt, később az Országos Rendőr-főkapitányság az ügyet áttette Tolna megyébe.

A tolnai rendőrök szűkszavúan válaszoltak a Pécsi Stop számára már korábban is, akkor csupán annyi derült ki, hogy zajlik az eljárás. Pár napja újra megkeresték a tolnai főkapitányságot, hogy van-e bármilyen változás az előző érdeklődésünk óta. Ezt a választ kapták:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Ön által érdeklődött eset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán büntetőeljárás van folyamatban. A nyomozás érdekeire való tekintettel az ügy kapcsán – az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módunkban további tájékoztatást adni.”

A teljes cikket EZEN A LINKEN olvashatják.

Kiemelt képünkön a központi menza volt épülete.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő