8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletFordulatos meccsen kaptak ki a pécsi kosaras lányok

Fordulatos meccsen kaptak ki a pécsi kosaras lányok

A listaveztő DVTK-t fogadta az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata szombaton, és bár sokáig úgy tűnt, összejöhet a bravúr, a végén a miskolciak örülhettek.

Lehetett tudni előre, hogy nem lesz könnyű dolga az NKA-nak, még hazai pályán sem, hiszen a bajnoki éllovas DVTK volt a pécsiek vendége. Az első negyedben jobban is muzsikáltak a miskolciak, igaz az NKA támadójátékára nem lehetett komolyabb panasz. Így is hét pontots előnyben kerültek a vendégek tíz perc alatt, azonban a második negyed már az NKA szája íze szerint alakult. Mérészék pazar védekezéssel rukkoltak elő, amivel nem is tudott mit kezdeni a Diósgyőr – ennek pedig az lett az eredméyne, hogy a nagyszünetben már a hazaiak vezettek.

A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, ami a Pécsnek kedvezett, hiszen félidei három pontos előnyére még kettőt rá tudott tenni, így a záróf felvonásnak jó helyzetből vághatott neki az NKA.

Itt azonban megmutatta a DVTK, miért vezeti a bajnokságot. Fegyelmezett védőmunkával dolgozta le hátrányát a vendéggárda, és végül, ha szűken is, de nyerni tudott.

NKA Universitas Pécs–DVTK Hun-Therm 71-75 (20-27, 19-9, 19-17, 13-22)
Kosárlabda-NB I., nők.
NKA Universitas Pécs: Laczkó 1, Wallace 10/6, SMAILBEGOVICS 23/9, MÉRÉSZ 11, P. Williams 4. Cs.: Simon, Olawuyi, Tadics 6, M. Williams. Vezetőedző: Jovan Gorec.
DVTK Hun-Therm: Aho N. 7/3, Aho T. 3/3, CHARLES 18/3, Garbin 9/3, TADICS 15. Cs.: LELIK 8, Jovanovics 8/3, Kányási 7/3, Tenyér, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Fotó: NKA

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő