Hirdetés

Három futó képviselte Pécset június 15-én az olmützi félmaratonon. A cseh város régóta tartja a hagyományt, hogy testvérvárosaiból is hív sportolókat a nagyszabású rendezvényre.

Pécs és Olmütz évek óta ápol partnervárosi kapcsolatot, ennek részeként a komoly múltra visszatekintő futóversenyen is minden évben szívesen látják városunk sportolóit. Ez idén sem volt másként, az önkormányzatot ismét megkeresték, ki állna rajthoz pécsi színekben. A rendezvényre így jutott ki a városháza két dolgozója, Bánki András és König Ferenc, valamint a PVSK sportolója, Barna Tamás. Mindannyian a félmaratoni távot, vagyis a 21,1 kilométert futották le.

– A verseny fantasztikus volt, érződött, hogy a város minden lakója magáénak érzi – mesélte Bánki András, aki amellett, hogy amatőr sportoló, az önkormányzat Költségvetési és Közgazdasági Főosztályán kontrolling csoportvezető. – Az egész útvonal mentén idősek és fiatalok, családok százai szurkoltak hangosan, tapsoltak, doboltak, integettek, a gyerekek pedig pacsira nyújtották a kezüket. A csodaszép városban a hangulat végig felfokozott volt.

Azt, hogy milyen nagy hagyománya van ennek a cseh futóversenynek, jól mutatja, hogy az esti félmaratonon csaknem 3600 sportoló indult, de napközben voltak rövidebb távok is, szintén jelentős számú résztvevővel. Bánki András elmondása szerint ennek ellenére a szervezés nagyszerű volt, a legkisebb fennakadás sem volt tapasztalható. Olmütz egyébként a többi partnervárosából is hívott futókat, így többek között német, lengyel, francia, svájci, szlovák és holland sportolók is részt vettek a versenyen.

Hirdetés