14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaG7: Jellinek és Tiborcz ügyletei során közpénzmilliárdok kerültek Orbán vejéhez

G7: Jellinek és Tiborcz ügyletei során közpénzmilliárdok kerültek Orbán vejéhez

Újabb érdekességeket talált a Jellinek Dánieltől Tiborcz István cégbirodalmába áramló pénzek mögött a G7.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cégbirodalmába 2019 és 2022 között több mint 27 milliárd forint érkezett rejtélyes módon. A G7 korábbi tényfeltáró cikkéből kiderült, hogy a pénz forrása a leggazdagabb magyarok listáján évek óta szereplő milliárdos, a pécsi érintettségű Jellinek Dániel lehetett (akinek a Pécs Plaza még 2020-ban került az érdekeltségébe).

A két vállalkozó ügyleteiről szóló új G7-cikk további érdekes részletekre is rámutat. Mint írják, közpénzmilliárdok is vannak ugyanis a Jellinektől Tiborczhoz került összegek mögött.

A G7-et szemléző Telex összefoglalója szerint Jellinek cégcsoportja rengeteg bedőlt hitelt szerzett az elmúlt években, többek között a több tízmilliárdos állami segítséggel, adófizetői pénzből megmentett MKB Banktól is. A jellemzően ingatlanfedezetű hiteleken hatalmas, szintén több tízmilliárd forintos nyereséget ért el az ezek kezelésével foglalkozó Jellinek-cég – írja a Telex.

Hozzáteszik: a vállalat azonban hiába van Jellinek többségi tulajdonában, a hatalmas profitot osztalékelsőbbségi részvényekkel eltérítették. A nyereség jelentős része így a lapunk által nemrég bemutatott Geraldton Zrt.-hez (Jellinek egyik cége) került, majd ezen a cégen keresztül elhagyta Jellinek cégbirodalmát, és a jelek szerint végül a miniszterelnök vejénél landolt – áll a Telex cikkében.

Korábbi cikkeink a témában:

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/tizmilliardok-folytak-az-egyik-leggazdagabb-magyartol-tiborczig-pecsi-szalak-is-vannak/?highlight=jellinek

https://www.pecsma.hu/hirzona/direkt36-torolhettek-a-nav-adatbazisabol-a-magantokealapok-befektetoinek-neveit/?highlight=t%C3%B6r%C3%B6lhett%C3%A9k

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő