Hirdetés

Pénteken délután, 17 órakor nyitja meg Pécs polgármestere az Adventi Kézműves és Mesevásárt, ekkor gyúlnak fel a mindenki karácsonyfája fényei is: körülbelül 300 méter hosszú, 3000 égőből álló fényfüzér kerül a nagyjából 12 méter magas lucfenyőre. 

A díszítés már hétfőn délelőtt megkezdődött, erről képeket is készítettünk olvasóink számára. Mint ahogy a Biokom NKft. sajtóreferensétől megtudtuk, a korábbi évekhez hasonlóan lesznek a mindenki karácsonyfáján gömbök, hóemberek, csillagok, házikók; illetve újdonság, hogy nagyméretű szaloncukrokkal is díszítik a tér ünnepi ékességét. A fa alatt, az aranyszínű kisvonat mellett helyet kap majd egy új betlehem is.

Tavaly, amint arról lapunk is beszámolt, egy helyi hölgy sajátkezűleg horgolt angyalkákat ajánlott fel, ezek szintén felkerülnek a fára. A kreatív városlakó idén is készített új díszeket, méghozzá horgolt szaloncukrokat. Ezek várhatóan valamelyik városrészi karácsonyfára kerülnek ki.

Mert idén sem csak a belvárosban lesznek karácsonyfák, ahogy tavaly is, úgy a kertvárosi, az uránvárosi, a meszesi, az ürögi, illetve a hirdi városlakók is örülhetnek majd köztéri fának. Ezeket várhatóan decemberben kezdik feldíszíteni a városüzemeltetési cég kollégái.

A Széchenyi téren már megkezdték a karácsonyi vásár bódéinak összeállítását is:

Lesznek még újdonságok idén: 

Két fénykaput állítanak fel a városüzemeltetési társaság munkatársai a belvárosban, amelyek remek hátteret adnak majd az ünnepi szelfiknek. Az egyik a Széchenyi téren, a Hunyadi-szobor mellett, a másik az Irgalmasok utcája-Jókai tér kereszteződésében kap helyet. A Ferencesek utcájában a kandeláberekre kerül 10 új dísz, ezeket is érdemes lesz felfedezni. A város adventi koszorúját könnyű lesz meglátni a Dzsámihoz vezető lépcső tetején a maga csaknem 2,5 méteres átmérőjével.

A Kossuth tér is ünnepi díszt kap, 8 fenyőfát állítanak fel, amelyek tartóit a Biokom
NKft. karbantartó részlegének munkatársai készítették el.

A városrészi fenyők mellett még egy újdonság, hogy az egykori FEMA áruháznál kialakított körforgalomnál lévő PÉCS felirathoz is felállítanak egy nagyjából 4,5 méteres karácsonyfát december 8-án, alá pedig ajándékdobozok kerülnek.

Hirdetés