Gyerektáborok, kalandnapok, játékos napok, képzés!

Hirdetés

Élményzóna – Minden, ami játék, minden, ami kaland!
Hé, te piros pólós, hé, te kék sapkás!

Interjú Horváth Andrással, az Élményzóna Projekt szakmai vezetőjével, akit az élménypedagógia felhasználási területeiről kérdeztük.

Az Élményzóna mottója:

[su_quote] Kapcsolódásokat teremteni, hidat képezni emberek között a játékos, cselekvésalapú, saját élményre épülő, társas kompetenciákat fejlesztő élménypedagógiai programunkkal! Örömöt, játékosságot vinni mások életébe![/su_quote]

Nézd meg a pécsi nyári napközi programunkat ITT

– Itt a nyár, a táboroztatás időszaka. Mondj egy emlékezetes történetet, ami szemlélteti, hogy a ti gyermektáboraitok mások, mint a többieké!

– „Hé, te piros pólós, hé, te kék sapkás!”. Igen, így hívták egymást a gyerekek több másik nyári napköziben is. „Apa, nem is volt névtanulós, ismerkedő játék, és olyan fura volt az egész, a tábor végére se tudtuk egymás nevét” – mesélte kislányom. Igen, mi nem gyerekmegőrző vagyunk! Nálunk végig vezetett pedagógiai program van, a fokozatosság elvét követve. Mi nem táboroztatók vagyunk, hiszen egész évben a JÁTÉK van a központban. Ez a szakmánk, ez a hivatásunk, ez az életünk. Velünk nem csak nyáron találkozhattok.

Ott vagyunk a csapatépítéseken, iskolai játékos napokon, tréningeket tartunk, és a csapatépítés módszertanát is oktatjuk, továbbá a Pécsi Tudományegyetemen szakmai módszertani műhelyként is működünk.

Az Élményzóna tevékenységeiről részletesen itt olvashattok.

– Összegezve mivel foglalkoztok? Mi ez az Élményzóna, milyen filozófiára épül?

– Kalandprogramok, játékos napok szervezésével, lebonyolításával, a játékos foglalkozások módszertanának oktatásával, tréningek szervezésével cégeknek, iskoláknak, civil szervezeteknek.

Felnőtteknek és gyermekeknek is!

Az Élményzóna célja a komfortzónából történő kimozdítás úgy, hogy ne essünk át a pánikzónába. Ezt hívják tanulási zónának, kalandzónának vagy élményzónának.

Az Élményzóna alapfilozófiája, hogy szándékoltan szokatlan környezetbe hozzuk a résztvevőt, ezáltal kimozdítsuk abból a bizonyos komfortzónából. Egyre magasabb kihívást jelentő feladatokon keresztül, megismerje saját és társai határait. Miközben játszik, gyakorlatokat végez, új ismeretekre tesz szert, így egyre magasabb szintű tevékenységeket tud elsajátítani. Fejlődik egyéni és társas kompetenciája, mely csapatszinten mutatkozik meg a legjobban. Nagyon jól tudjuk, hogy a csapat több mint részek összessége. Miközben a részek fejlődnek, a csapat ereje megtöbbszöröződik.

– Mit ajánlanál most a repertoárotokból?

– Mindent! Tényleg! Nyári gyermektáborok, kalandnapok, játékos napok, céges csapatépítések. Akkor választok! Az Élményvadász Kalandnapközi az igazi nyári napközi, ahol a gyermekek biztonságosan és felhőtlenül játszanak.

Ha a szülők hozzánk hozzák a gyermekeiket, akkor biztosak lehetnek benne, hogy egy élményekkel teli nyarat kínálunk számukra. Miközben a felnőtteknek dolgozniuk kell, egy percet se kell aggódniuk azon, hogy jó helyen van gyermekük.

 


Programok, képzések

A nyári napköziről részletesen itt találtok információkat.

A csapatépítésről részletek ITT.

Bővebb információk a kalandnapokról ITT.

A képzésről, oktatásról ide kattintva tájékozódhattok.

Az Élményzóna tevékenységei részletesen itt olvashatók.

(x)

Hirdetés