Hirdetés

Egy izgalmas tárlaton pillanthatjuk meg a rendőrök egy másik arcát: a Police Art Studio a Művészetek és Irodalom Házában olyan képzőművészeti alkotásokat vonultat fel, amiket még aktív, vagy már nyugállományba vonult rendőrök készítettek szabadidejükben.

Gyufából készült makettek, festmények, plasztikák, amik mind a törvény emberei kezének nyomát viselik: ez a Police Art Studio.

– Szolgálnak és védenek, szabadidejükben pedig fotóznak, festenek, hímeznek, gyufaszálakból mintáznak épületeket végtelen türelemmel – mondta a kiállítás megnyitóján Péterffy Attila polgármester.

Elmondta, leggyakrabban a hatóság egyenruhás képviselőit látjuk bennük, akiktől általában segítséget várunk. Legtöbbször viszont tényleg csak az egyenruháig látunk el. Az uniformis ugyan megkülönbözteti őket a civilektől, ám az egymás közti különbségeket elmossa.

Péterffy Attila, Gulyás Zsolt és Komor István

– A rendőrök civil arcát általában nem ismerjük meg, nem tudjuk, hogy valójában egy képzőművész rejtőzik az éppen szolgálatát végző tiszt mögött. Most itt alkalom nyílik arra, hogy közelebbről megismerjük őket – zárta szavait.

Gulyás Zsolt, Baranya megye rendőrfőkapitánya is azt emelte ki, hogy a kiállítás jó lehetőség megmutatni, hogy a rendőrök szabadidejükben mivel is foglalkoznak: vannak sportolók, zenészek, képzőművészek – most utóbbiak állíthatják ki műveiket.

– Remélem, rengetegen fognak megfordulni a Széchenyi téri adventi vásárban. Ha pedig áthűlnének, a Művészetek és Irodalom Házába térve remélhetőleg nem csak a test, de a lélek is melegségre talál.


A kiállítás szűk egy hónapig tekinthető meg, november 29-től december 22-ig.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét