14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapAbszolút NőPszichéHa nem akarsz gyógyszert szedni

Ha nem akarsz gyógyszert szedni

A nők életében minden hónapban van egy néhány napig tartó nehéz időszak. Ilyenkor legszívesebben ki sem kelnénk az ágyból, és a fejünkre húzott takaróval sajnálnánk magunkat naphosszat. Persze ezt a luxust csak kevesen engedhetik meg maguknak, úgyhogy valahogy le kell küzdeni a görcsös fájdalmat. De mi van akkor,  ha hanyagolnánk a gyógyszert? Meleg vizes palackot mégsem vihetünk az irodába!

[note note_color=”#eeafbe”]

Természetesen van az a mértékű fájdalom, amikor az ember lányának már nincs türelme kísérletezni, mert úgy érzi átkaparja magát a főnök irodájába. Ilyenkor ott vannak a jól bevált görcsoldók, amikből általában lapul egy-egy levél a női táskákban. Ám ha csak egy kicsit fáj, vagy kellemetlen, akkor megpróbálkozhatunk alternatív módszerekkel, hátha működik.[/note]

Kamillatea

Néhány teafiltert szinte mindenki tart az irodájában, miért ne lehetne a fiókunkban egy-két kamillatea is vész esetére. A langyos gyógyital képes enyhíteni a menstruációból következő görcsöket, ellazítja az izmokat és komfortosabb érzést teremt a hasban, sőt még az emésztési gondokat is megoldja.

tea, kávé, iroda, dolgozik, munka, nő

Libapimpó

A furcsa nevű gyógynövényt szintén tea formájában érdemes fogyasztani. Németül görcsfűnek nevezik, a növény ugyanis simaizomgörcs-oldó hatást fejt ki és a belőle készült teát a népi gyógyászat régóta használja a havi vérzéssel járó kellemetlenségek enyhítésére. Egyébként igen hatásos hasmenés és bélhurut ellen is.

Cickafark

A cickafark az egyik legsokoldalúbb gyógynövény. Csökkenti a görcsöket, enyhíti a vérzést, segíti a vérképződést és jó hatással van a méh és a petefészkek működésére. Népi megfigyelések szerint különösen azokat a görcsöket enyhíti, amelyek a deréktájra is átsugároznak. Emellett étvágyfokozó, javítja az emésztést, enyhíti a görcsöket a vékony- és vastagbélben, megszünteti a felfúvódást, a kellemetlen teltségérzést.

Málnalevél tea

A málnalevéből készült főzetet kismamáknak is ajánlják, mivel ellazítja a medence izmait, így megkönnyíti a szülést. Bár ezen tulajdonságát évszázadok óta használják, korunkban csak néhány éve terjedt el a fogyasztása. Ugyanennél fogva a görcsös menstruációs panaszoknál is beválhat, egyes vélemények szerint még a méhelőreesés, inkontinencia tüneteit is mérsékli.

tea

Gyömbér

A gyömbérben található illóolajok görcsoldó hatásúak, és az emésztést is segítik, a kínai gyömbér pedig a vérzést is rendszeresebbé teheti. Főzhetünk belőle teát, de fűszerként is használhatjuk a görcsoldás érdekében.

Ásványi anyagok

Különösen a kalcium, a magnézium, valamint a kálium enyhíthetik a görcsök erősségét. Ha rendszeresen nem is, de a menstruáció alatt, illetve közvetlenül előtte érdemes feltölteni szervezetünket ezekkel az ásványi anyagokkal.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő