Téli „nagykabátot” kaptak a pécsi szobrok

Nagy munkák zajlanak a városban: a komolyabb hidegek beköszöntésével a pécsi közterületi szobrok is biztonságos védőburkolatot kapnak. Mutatunk néhány képet a téliesítésről.

hirdetés
Uránia Mozi

Természetesen már az ivókutakat és csobogókat lezárták a Biokom szakemberei. A szökőkutakat szintén lezárták, téliesítették. A Zsolnay-negyedben lévő szobrok – összesen 88 –, is megkapták téli öltözéküket, hogy megóvják az állagukat: a kisebb szobrokat átlátszó fóliával takarták be, a nagyobbakat és a Herkules-kutat pedig fával burkolják be, amin szerepel az alkotás fotója, így ezeknél is tudhatjuk, hogy mit rejt a burkolat.

A kültéri szobrokat VÁRHATÓAN MÁRCIUS VÉGÉTŐL CSODÁLHATjuK MEG ÚJRA EREDETI POMPÁJUKBAN.

Az első fagyok beálltáig a belvárost ékesítő dézsás növények fedett téli otthonukba költöztek: a leanderek, selyemmirtuszok, babérok, összesen 160 nagyméretű dézsás növény ilyen csarnokban vészelik át a hideget november közepétől április 15-ig.

Tavasszal gyönyörködhetünk ismét a belvárosi leanderekben

A napokban az Ágoston téri bányász-emlékműre, a Pálos templomnál található Victor Vasarely szoborra és a Barbakán-kertben lévő Ady-szoborra került fel a fa védőburkolat.

Mutatunk néhány képet a téliesítésről:

Hirdetés