Hasznos tippek a tökéletes fürdőélményért

Hirdetés

Ha szeretünk egy hosszú fárasztó nap után egy kád kellemesen meleg vízben lazítani, érdemes figyelmet fordítani a részletekre. Sok olyan apróság létezik, amikre ha gondosan ügyelünk, még jobb és pihentetőbb élmény lehet a fürdőzés.

Az M-Acryl aszimmetrikus kádjai remek lehetőséget kínálnak a fürdőzés szerelmeseinek. Kényelmes kialakításuk, merész, modern formatervezésük igazán komfortossá teszi a kikapcsolódást, és remekül mutatnak a fürdőszobában.

Hibák, amiket könnyen elkövethetünk

A Jóbarátok című sorozat óta tudjuk, hogy egy kellemesnek ígérkező fürdőzés akár negatív élménnyé is alakulhat. A sorozat kedvelői emlékezhetnek arra a részre, amikor Monica készít egy forró fürdőt férjének, Chandlernek, aki annyira megkedveli a kikapcsolódás ezen formáját, hogy következő alkalommal magának készíti elő a terepet. A víz azonban nem elég meleg, a fürdősó pedig nem oldódik fel, így a gondtalan kikapcsolódásból kényelmetlen szenvedés lesz.

Nem érdemes tehát félvállról venni és összecsapni az előkészületeket, mert ha egyszer már a kádban vagyunk, onnantól nehéz javítani a körülményeken, az élmény pedig csalódás lesz.

Lépésről lépésre

Tegyük meg a szükséges előkészületeket, amelyek azelőtt kezdődnek, hogy elkezdenénk vizet folyatni a kádba. Gondoskodjunk róla, hogy a fürdőben megfelelő legyen a hőmérséklet. Ha a helyiségben problémát okoz a túlzott párásodás, akkor ablakot is nyithatunk, mielőtt a habok közé vetnénk magunkat.

Gondoskodjunk a kád tisztaságáról. Optimális esetben a kád antibakteriális felülettel rendelkezik, így nem kell különösebben tartanunk a gombáktól, baktériumoktól és egyéb kórokozóktól, ugyanakkor egy gyors tisztítást mindenképp érdemes elvégezni a folyamat előtt. Enyhén tisztítószeres szivaccsal töröljük át a kádat, majd forró vízzel öblítsük ki.

Ügyeljünk a megfelelő hőmérsékletre. Nagyjából 32 és 42 fok között tekinthető optimálisnak a fürdővíz hőmérséklete, ami természetesen egyéni preferencián is múlik. A túl forró víz megerőltető lehet a szervezet számára, túlzottan felgyorsítja a szívverést, és akár rosszulléthez is vezethet. Az optimálisnál hűvösebb víz pedig hamar rontani fog a komfortérzetünkön.

Ha sikerült megfelelő hőmérsékletű vizet engedni, tetszés szerint tehetünk bele habfürdőt, fürdősót, égethetünk illóolajokat, amik teljesebbé teszik a relaxációt és kikapcsolódást.

Az egészséges fürdő időtartama

Hogy ki meddig szeret a vízben pihenni, szintén nagyrészt egyéni preferenciákon múlik, ugyanakkor érdemes kerülni a túlságosan hosszúra nyúló fürdéseket, azok ugyanis károsan hathatnak egészségünkre. Nagyjából fél óra az az időtartam, ami megfelelő kikapcsolódást jelent és testünk egészsége szempontjából is ideális.

Érzékeny bőrűek számára fontos, hogy csak olyan készítmények kerüljenek a vízbe, amelyek nem irritálják a bőrfelszínt, fürdés után pedig érdemes valamilyen természetes eredetű hidratáló szert alkalmazni, a meleg fürdő ugyanis könnyen kiszáríthatja testünk külső rétegét.

(x)

Hirdetés