15 milliót csalt ki egy nőtől a román bűnöző

A Pécsi Járásbíróság május 19-én elrendelte egy román állampolgárságú férfi letartóztatását egy hónapra, jelentős kárt okozó, bűnsegédként elkövetett csalás bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a sértett nőt 2022. július 7-én délelőtt felhívta egy ismeretlen és megtévesztette azzal, hogy

azt állította: egy bank alkalmazásában áll.

Az ismeretlen azt mondta a sértettnek, hogy észleltek a számlájáról történt, gyanúsnak tűnő utalást, amit jeleztek a sértett bankja felé. A hívó állította, hogy a sértettet a saját pénzintézetétől hamarosan hívni fogják. Ezt követően egy másik telefonszámról keresték meg a sértettet, a második hívó azt állította, hogy a sértett egy utalásával gond van, feltehetően adathalászat történt. Kérésére a sértett megadta a internetes azonosítószámát és a jelszavát is, aminek felhasználásával

15 millió forintot utaltak a sértett számlájáról több részletben egy gazdasági társaság bankszámlájára.

A cég alapítására és a bankszámla nyitásra a gyanúsított vette rá a bejegyzett ügyvezetőt, emellett több más személyt is rábírt cégalapításra és bankszámlanyitásra.

A gyanúsított büntetett előéletű, román állampolgár, életvitelszerűen nem tartózkodik a magyarországi lakóhelyén. A bíróság elrendelte a letartóztatását. Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében. A határozat nem végleges.

Kiemelt képünk illusztáció. 

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés