A Fidesz szerint Pécsen is veszített a “baloldal”, de akkor hogy állhat Mellár mögött második helyen a jelöltjük?

Hoppál Péter szavaz

Páratlan sajtóközleménnyel jelentkezett Magyarország kedvenc pártja, a Fidesz pécsi elnöksége. Szokás szerint azonban tényellenőrzésnek kell alávetnünk, de ez egyáltalán nem baj. Az ő dolguk az, hogy elhallgassák az igazságot, a miénk meg az, hogy megírjuk. Mondjuk ők sokkal sikeresebbek abban, amit csinálnak, nem véletlenül nyertek választást vasárnap. De nézzük az állításokat és a tényeket!

Rögtön a címben pont eggyel több szelete van kibontva a hazugságnak a kelleténél (még egyszer: nem baj, itt nagyon sokan szeretik ezt): “Pécsett is veszített a baloldal”.

Nos, nem. Már amennyiben “baloldalon” az ellenzéket értik. Mellár Tamás jelenleg mintegy 250 szavazattal vezet Kővári János előtt a pécsi Baranya 1-es körzetben és még csak most fogják összeszámolni a külföldön, és belföldön más településen leadott szavazatokat, amelyek – ahogy 2018-ban is – valószínűleg az ellenzéki jelölt győzelmét fogják majd bebiztosítani, ezt exit pollok is előrevetítik.

A következő mondatban vagy a magyar nyelvvel vagy a matematikával gyűlt meg a szöveg írójának baja, de pont ezért szeretjük a Fideszt, ugye?

A szavazatok számából az is látszik, hogy Pécsett többen szavaztak a Fidesz jelöltjeire, mint a baloldalra! Mindkét választókerületben kevesebb voksot kaptak Márki-Zay Péter – Gyurcsány Ferenc jelöltjei, mint a polgári párt indulói”. 

Hohó, de akkor hogyan vezethet most Mellár Tamás a Baranya 1-es körzetben? Vagy esetleg arra gondolt a koszorús költő, hogy a Baranya 1-es pécsi részében kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki jelölt? Ahogy ebben a cikkben megírtuk: a körzethez tartozó, Pécs környéki települések szavazóköreiben Kővári 1290, Mellár 1034 voksot gyűjtött be, azaz a matematika univerzális, nem fideszes szabályai szerint Pécsen az ellenzéki jelöltnek többet kellett kapnia, ha az egész választókerületet nézve jelenleg több szavazata van, mint fideszes ellenfelének.

Esetleg azt szerették volna írni, hogy a két választókerületben összesen kevesebb szavazatot szerzett az ellenzék? Ez egyébként igaz, de valószínűleg már nem sokáig, hiszen úton vannak már a másutt leadott szavazólapok.

“Ezen a választáson valójában a pécsiek győztek, mert helyes döntést hoztak, amikor nem amatőrökre és szerencsejátékosokra, nem gyűlölködő hangemberekre, vagy a múltban már rettenetes károkat okozó baloldali politikusokra bízták az ország vezetését.”

Hát, nagyon úgy néz ki, hogy a pécsiek Mellárt Tamást valamivel szívesebben látnák a parlamentben, mint a fideszes Kővári Jánost. Akkor nem győztek a pécsiek? Vagy a saját jelöltjükbe rúgnak bele? Kínzó kérdések.

Az alábbiakban teljes terjedelmében olvashatják a közleményt, jó szórakozást!

Pécsett is veszített a baloldal: Köszönjük, hogy a pécsiek a béke, a biztonság és tisztes gyarapodás pártjára álltak!

Bár még nem 100%-os a vasárnapi választás voksainak feldolgozottsága, néhány megkérdőjelezhetetlen tény már most világos. A magyarok többsége a béke, a biztonság és a tisztes gyarapodás pártjára állt; jó döntést hoztak ezzel.

A szavazatok számából az is látszik, hogy Pécsett többen szavaztak a Fidesz jelöltjeire, mint a baloldalra! Mindkét választókerületben kevesebb voksot kaptak Márki-Zay Péter – Gyurcsány Ferenc jelöltjei, mint a polgári párt indulói. Ebből legalább még egy fontos tanulság levonható: a pécsi baloldal elveszítette azt a támogatottságát, ami 2019-ben még megvolt nekik. Ez érthető is, hiszen két és fél éve kudarcot kudarcra halmoz a pécsi városvezetés, egy tapodtat nem haladt előre Pécs, és ha nem lettek volna a fideszes városvezetés által elindított fejlesztések és beruházások – mint például gyárépítések, vagy az új Vásárcsarnok építése, amelyek mostanra készülnek el, épülnek meg, akkor még egy szalagot sem tudott volna átvágni Péterffy Attila. 

A pécsi polgármester városvezetés helyett baloldali belháborút robbantott ki, ahol csak marakodnak a koncon a különféle gazdasági érdekkörök; elkezdték elherdálni Pécs vagyonát, eladni ingatlanait; pártembereket ültettek be városi cégek élére évi több tízmilliós, rekordösszegű fizetésért; és legalább 100 millió forint közpénzt fizettek ki egy nagyon szűk baráti körnek, akikről nem tudni, milyen munkát végeztek a pénzért pontosan, mert azt titkolják. 

Ezen a választáson valójában a pécsiek győztek, mert helyes döntést hoztak, amikor nem amatőrökre és szerencsejátékosokra, nem gyűlölködő hangemberekre, vagy a múltban már rettenetes károkat okozó baloldali politikusokra bízták az ország vezetését, hanem arra a polgári szövetségre, amely 12 éve folyamatosan bizonyítja, hogy a magyarokért, a nemzetért és a hazáért dolgozik – bármekkora is legyen a nemzetközi liberális ellenszél.

Köszönjük a pécsiek bizalmát és támogatását, számíthatnak ránk a következő években is, mi itt leszünk és itt is maradunk.

a Fidesz Pécsi elnöksége

Hirdetés