A karácsonyfa is ingyenesen szállítható a pécsi autóbuszokon

Iskolatáska, bevásárló kosár, szatyrok, gurulós bőröndök, kisebb kerti szerszámok – utasként sokféle eszközt és tárgyat viszünk magunkkal a buszokon. A felsorolt kellékekkel szinte mindennap találkozunk a pécsi autóbuszokon is, de fontos tudnunk, melyek azok a „túlméretes tárgyak”, vagy egyéb eszközök, amelyek szállítását autóbuszon nem lehet megoldani. A Tüke Busz Zrt. közleménye.

Minden utasnak legfeljebb 2 darab 40 x 50 x 80 cm, vagy 20 x 20 x 200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által könnyen hordozható, a fel- és leszállást, valamint az autóbuszok belső terében az átjárást nem akadályozó kézipoggyász szállítására van lehetősége.

Díjtalanul többféle eszköz és használati tárgy is szállítható: így a gyermekkocsi, a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű személy kerekesszéke, elektromos kerekesszéke (ezek rögzítésére felszállást követően mindenképpen figyeljünk). Nem kell fizetnünk a helyi járatokon a kötegelt facsemeték és a közelgő karácsonyi ünnepekben a nappalik, szobák díszévé váló, karácsonyra vásárolt csomagolt fenyőfák szállításáért.

A szánkózás és sízés kedvelői téli sportokhoz szükséges felszereléseket a jövőben is díjtalanul vihetik magukkal a Tettyére vagy a Misinára.

Fontos tudni, hogy az autóbuszokon nem szállítható olyan tárgy, amely az utasok testi épségét vagy biztonságát veszélyezteti, de ide sorolhatók mindazok az anyagok, amelyek az utasok ruházatát vagy a jármű berendezéseit megrongálhatják, beszennyezhetik. (például tűzveszélyes, maró, vagy mérgező anyagok).

A Tüke Busz Zrt. azt kéri utasaitól, hogy az autóbuszra magukkal vitt kézipoggyász szállításánál vegyék figyelembe önmaguk és utastársaik kényelmét és biztonságát, így lehetőség szerint ezeket a tárgyakat ne a járművek ülésein helyezzék el.

Hirdetés