A pécsi Fidesz az átvilágításról: vádaskodás, lejáratás, boszorkányüldözés

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője

Hosszú sajtóközleményt küldött csütörtökön késő este a Fidesz pécsi közgyűlési képviselőcsoportja. Arra reagáltak, hogy csütörtök óta elérhető az a honlap, amelyen a fideszes önkormányzati időszakot érintő pécsi átvilágítás eddigi eredményeit lehet nyomon követni.

Mutatjuk a Fidesz sajtóközleményének kulcsszavait:

Vádaskodás, lejáratás, hazudozás, boszorkányüldözés, gyűlöletkeltés, árokásás, kontárkodás, bosszúvágy, gyűlölet, sértettség, időhúzás, mellébeszélés.

És most következzen a közlemény:

Két éve vádaskodik és mutogat visszafelé Péterffy Attila, ahelyett, hogy Pécset építené

Míg más városok, köztük baloldali települések is fejlődnek, gyarapodnak a magyar kormány segítségével és együttműködésével, addig Pécs egyhelyben toporog, és még mindig az előző városvezetés beruházásait, projektjeit adogatják át sorban a város jelenlegi vezetői. Büszkélkedve pózolnak a kamerák előtt a szalagátvágásokkor, de mindeközben köszönet helyett fáradtságot nem kímélve ügyködnek a korábbi vezetők minden alapot nélkülöző lejáratásán.

A baloldali pécsi városvezetésnek ugyanis egyetlen politikai „teljesítménye” van: a folyamatos hazudozás, a politikai boszorkányüldözés, gyűlöletkeltés, árokásás, amely során még a saját szövetségeseiket sem kímélik, ha veszélyben érzik magukat.

 
Teljesen nyilvánvaló, hogy jog mögé bújtatott politikai boszorkányüldözés zajlik Pécsett „átvilágítás” és „elszámoltatás” címszóval. Most azonban – hogy már önálló honlapot szenteltek a témának a városvezetők – új szakaszába lépett a pécsi városvezetés intézményesített hazudozása, amit azonban a Fidesz-frakció üdvözöl. Üdvözöljük, mert ebből már talán a laikusok számára is érthetővé válik, hogy eredmények helyett csak vádaskodás; érdemi munka helyett csak kontárkodás folyt Pécsett átvilágítás címén, amiért közel 100 millió forintot tett eddig zsebre egy olyan ügyvédi kör, amelyik Péterffy Attilát segítette a hatalomba. Élükön Bodnár Imrével, aki még a baloldalnak sem kellett politikusként, leléptették a politikai pályáról, ezért még több bosszúvágy, gyűlölet és sértettség él benne, mint eddig bármikor. 

Álláspontunk, és az eddigi tények alapján Péterffy Attila az „átvilágítással” fizeti ki volt tanácsadóit, akik tízmilliókért cserébe képtelenebbnél-képtelenebb vádakat fogalmaznak meg, amelyeket rendre visszadobnak a hatóságok, bíróságok. Vaktöltényekkel lövöldöznek tehát; ez immár bárki számára világos lehet. Eddig 26 „ügyet” „tártak fel”, bármiféle komolyan vehető eredmény nélkül. Ugyan különféle jogi trükkökkel tudják még húzni az időt, de ez nem fog menni a végtelenségig. Ha rajtuk múlna, akkor évekig másról sem szólna a baloldali baráti média, mint ezekről a kitalált ügyekről. Nincs ugyanis más, amit Péterffy Attila képes lenne felmutatni.

 
Azt kérjük Péterffy Attilától, hogy alattomos és átlátszó időhúzás, mellébeszélés, hazudozás és a haverok zsebének tízmilliókkal való tömködése helyett végre kezdjen el Pécsért és a pécsiekért dolgozni. Ne árkokat ásson, hanem építse a várost, mert ezzel bízták meg a pécsiek. Bodnár Imrét, és a haveri ügyvédeket pedig bocsássa útjukra, hátha találnak maguknak hasznosabb elfoglaltságot is, amely esetleg gyarapítja is a pécsiek közösségét, nem pedig az egymás iránti gyűlöletet próbálja meg a végtelenségig felkorbácsolni.”

Hirdetés