Izgalmas roll-up kiállítás nyílik a pécsi vásárcsarnokban március 4-én. A Virágnyelven című tárlat számos érdekességet mutat be, és hasznos információkat ad a növényvilággal és a virágokkal kapcsolatban.

Ahogy a Pécsi Vagyonhasznosító ajánlója írja, a virágoknak fontos szerepük van az életünkben. Ezek a szemet gyönyörködtető növények nagyban hozzájárulnak a biológiai sokféleséghez és az ökoszisztéma stabilitásához. Alapvető szerepük van a beporzás és a termékenyítés folyamatában, nektárt és polleneket termelnek, amelyek táplálékforrásokként szolgálnak például a méheknek, a pillangóknak, a madaraknak és más rovaroknak. Ez az állatok és növények közötti kölcsönhatás hozzájárul a táplálékláncok és táplálékhálózatok kialakulásához. A virágok, különösen a fák és más nagy növények virágai, oxigént termelnek a fotoszintézis során, javítva ezzel a levegő minőségét.

A tárlaton a fentiek mellett többet is megtudhatunk a fák felépítéséről, az évgyűrűk szerepéről és jelentéséről, a különböző fakéreg-típusokról, valamint betekintést nyerhetünk a növények életébe, fejlődésébe. A kiállítás március 30-ig tekinthető meg a vásárcsarnokban.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés