Egy koronavírus-gyanús magyar nő beszámolója a bécsi kórházból

A rettegett vírus mára már a szomszédos országokban is megjelent, sőt a magyar fertőzöttek száma is növekszik. Egy magyar származású, jelenleg Ausztriában élő utazóblogger pedig nemrég posztolt egy képet, egyenesen a bécsi kórházból, ahol koronavírus-gyanúval kezelik. 

Frissítés 02.26. 15.15

A vírusgyanús nő teszteredménye negatív lett, már bécsi otthonából posztolt erről.

Frissítés 02.26. 9.25

Felkerestük Miháczi Beátát, aki február 25-én dél körül került kórházba. A következőkben közöljük beszámolóját.

“Nem vagyok valami jól, nagyon köhögök és fáradt vagyok. Tegnap dél körül hoztak be villogó mentővel. Aztán kétszer is vettek vért és nyálkahártya-mintákat, amiket elküldtek az ezeket vizsgáló másik kórházba. Onnan jön majd vissza az eredmény, valamikor ma délután.

Egy négyszemélyes szobában vagyok egyedül, addig is karanténban tartanak tehát, amíg ki nem derül fertőzött vagyok-e. Saját fürdőm van, nem mehetek ki sehová. Ha jönnek vért levenni, lázat mérni, ételt hozni, mindenki be van öltözve: szemüveg, maszk, védőruha. Ha kimennek, akkor ezeket a felszereléseket kidobják.

Most várom az eredményt, annak függvényében fognak ellátni. Eddig nem kaptam semmilyen gyógyszert, hiszen nem tudják, milyen betegségem van. Ha pozitív lesz az eredményem, akkor biztosan bent tartanak vesztegzárban, hogy meddig, az szerintem állapotfüggő.

Az első tényleges fertőzöttek nem Bécsben vannak, így annyit tudok, hogy tájékoztatások vannak a tünetekről, illetve sok újságban jelenik meg információ róla, hogy az emberek hova fordulhatnak, milyen telefonszámot hívjanak fel, és hol látják el őket, ha koronavírus-gyanúsak.

A közhangulat szerintem nem sokat változott, Bécsben szerintem még nem aggódnak annyira az emberek, hiszen hivatalosan fertőzött még eddig nincsen. Úgy tudom tízen jöttünk be tegnap vírusgyanúval. Szerintem Ausztriában még nincsen pánik, talán akkor lesz, ha sok fertőzött lesz és sokakat kell majd ellátni egyszerre. Az engem a kórházba szállító szkafanderes mentősöknek ugyanis utána fertőtleníteni kellett az egész mentőautót és saját magukat is. Vagyis ez egy többórás folyamat egyetlen beteg esetében.”

Frissítés 19.08 

Miháczi Beáta az M1 aktuális csatorna Híradója riporterének elmondta, hogy január vége óta folyamatosan járta Európát. Legutóbb Velencében volt, onnan vonattal utazott haza az osztrák fővárosba, azóta azonban nem érzi jól magát; belázasodott, ezért felhívta a koronavírussal kapcsolatos ügyeleti telefonszámot. Miután elmondta tüneteit, azonnal kórházba szállították.

Korábban írtuk: 

Az egyébként sokat utazó, és erről a Bejjaúton oldalon blogoló hölgy jelenleg a Kaiser-Franz-Josef-Spital kórházban fekszik Ausztriában. Kivizsgálása még tart, az eredményt holnapra ígérték.

A sokak által ismert Utazómajom-blogon azt írják, hogy a nő panaszai nem múlnak, és nemrég járt Velencében, illetve előtte Antwerpenben a Kínai Újév fesztiválon, Madridban és Frankfurtban is, több repülőtéren, ezért a helyi orvosok karantént rendeltek el a további vizsgálatokig.

Kiemelt kép: Utazómajom

hirdetés

Hirdetés