Elgázolták, nem sérült meg, de annyira megverte a sofőrt, hogy agykárosodást szenvedett

A Pécsi Törvényszék mai előkészítő ülésen kihirdetett ítéletében bűnösnek mondott ki egy férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. A férfit 2 év börtönbüntetésre ítélték, a közügyek gyakorlásától 2 évre eltiltották, valamint kötelezték az eljárás során felmerült bűnügyi költségek megfizetésére. 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott tavaly szilveszterkor, este kilenc körül, ittas állapotban egy Baranya megyei település belterületén gyalogosan közlekedett a közeli otthona felé az úttesten, amikor egy autó elütötte. A baleset oka az volt, hogy a gépkocsi szélvédője bepárásodott, azon a sofőr csak korlátozottan látott ki. Az ütközés következtében a vádlott az árokba esett, de nem sérülést meg.

A sofőr megállt, kiszállt és elnézést kért a vádlottól. A vádlott ekkor a sértettre támadt, öklével többször megütötte a fejét. A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor észlelte, hogy egyik ismerősének édesapját ütlegeli. Utóbbinak sikerült a fiát mobiltelefonon elérnie, közben más valaki már értesítette a rendőrséget és a vérző férfihoz mentőt is hívtak.

A bántalmazás következtében a sértett több súlyos sérülést – többek között koponyaűri nyomásfokozódást, emiatt létrejött agylágyulást – szenvedett, két ízben idegsebészeti műtéti beavatkozáson esett át. Az elszenvedett agykárosodás miatt a sértett bal karja enyhén lebénult.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését. A kiszabott szabadságvesztés kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Hirdetés