Fidesz: A baloldali városvezetés olyan céggel kíván üzletelni, amelyik sokszázezer forinttal tartozik az önkormányzatnak.

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője

A Fidesz pécsi közgyűlési képviselőcsoportja közleményt juttatott el lapunkhoz a pécsi Mandulás kemping tervezett önkormányzati megvásárlása ügyében. Változtatás nélkül közöljük.

“A baloldali koalíció tavaly őszi döntése értelmében az önkormányzat egymilliárd forintot kíván fizetni a Mandulás Kemping ingatlanért a tulajdonos Amandula Kft.-nek. Ez az a Kft., amelyik több, mint egy évtizeden keresztül hagyta lepusztulni a kempinget, holott a szocialista vezetés idején úgy privatizálták, azaz adták el a cégnek a területet, hogy azon kempinget üzemeltet majd. A szocialista politikusok által tulajdonolt cég azonban egy napig sem működtette a Manduláson a kempinget, helyette már Toller László polgármestersége alatt is villanegyedet akart építeni. Akkor ezt sikerült megakadályozni, majd a 2010-2019 közötti Fidesz-vezette önkormányzat szintén meggátolta, hogy a kempingből luxuslakópark váljon.

Mint ismert, tavaly, már az új baloldali városvezetés alatt ismét nyomulni kezdtek a baloldali körök és olyan tervezet került az önkormányzat szakbizottsága elé, amely kinyitotta volna a kaput a Puch László szocialista pénzemberhez köthető és Zuschlag János volt szocialista politikus tettestársa által vezetett cég előtt egy villanegyed építéséhez. A többmilliárdos ingatlanmutyit végül a pécsiek ellenállása és a Kővári János által
indított sikeres petíció miatt ismét sikerült megakadályozni. Úgy tűnik azonban, hogy Péterffy Attiláék továbbra is a szocialista üzleti körök érdekeit képviselik, mert
tavalyi döntésük után az ingatlant a város egymilliárdért kivásárolja, ezzel kárpótolva egyúttal a céget a korábbi mutyi meghiúsulásáért.
Az Amandula Kft. így milliárdos bevételhez juthat miközben annak idején csupán 160 millió forintért vásárolta meg egy privatizáció során a telket. A Kft. eközben a mai napig 770 ezer forinttal tartozik a pécsi önkormányzatnak, a város adóslistája szerint.
Árulkodó tény továbbá, hogy a Kft.-t éppen azon a napon adták el, amikor az egymilliárdos önkormányzati vételről szóló polgármesteri előterjesztés elkészült. Nincs kétségünk afelől, hogy a felháborító telekbizniszt a városvezetés át fogja erőltetni a közgyűlésen, de
azt elvárjuk tőlük, hogy a barátaik legalább a tartozásukat rendezzék a pécsiek felé mielőtt üzletelni kezdenek velük.”

 

Hirdetés