Kerekesszékestől lopott mobilt, lekapcsolták a rendőrök

A Pécsi Járásbíróság március 26-án elrendelte egy férfi letartóztatását kifosztás bűntettének gyanúja miatt. A gyanúsított egy mozgássérült férfit rabolt ki.

A nyomozás eddigi adatai szerint a sértett születésétől fogva nem tud önállóan beszélni és mozogni, csak elektromos kerekesszékével, de mozgása így is koordinálatlan – tájékoztatott közleményében a Pécsi Törvényszék.

2022. március 22-én a sértett kerekesszékével Pécsett a belvárosban haladt, amikor egy kijelölt gyalogátkelőhelyen átért a túloldalra, ott találkozott egy négy főből álló csoporttal, köztük a gyanúsítottal, aki provokálta őt. A sértett ekkor félelmében félreállt és elkezdett a telefonjával foglalkozni azért, hogy a társaság eltávolodjon tőle, a gyanúsított és társai azonban bevárták. A mozgáskorlátozott férfi félelmében bekanyarodott egy utcába, megállt, ekkor az öléből leverte a mobiltelefonját. A készülék a kerekesszék karfájához volt rögzítve egy nyakba akasztós kulcstartóval, a gyanúsított ekkor odalépett a sértetthez és felajánlotta a segítségét, ő azonban határozottan elutasította ezt, ekkor letépte a telefont úgy, hogy az akasztós kulcstartó a kerekesszéken maradt, a csat azonban eltört, így a férfi a telefonnal elhagyta a helyszínt.

A férfi többször volt büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt, vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban. Feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén az ügyeiben eljáró hatóságok elől megszökne, elrejtőzne, illetve újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be, a védőjének három nap áll rendelkezésére a fellebbezés bejelentésére, így a határozat nem végleges – írta a törvényszék.

Kiemelt képünk illusztráció

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés