Molotov-koktéllal leckéztették meg ismerősüket, fegyházra ítélték őket

Fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a két férfit, akik Molotov-koktélt dobtak egy baranyai család házába.

A Pécsi Törvényszék november 27-én tartott nyilvános tárgyalásán két férfit ítélt el, egyikükre hét év hat hónap, másikukra pedig öt év hat hónap fegyházbüntetést szabtak ki. Büntetésüket még egy 2022. nyarán elkövetett eset miatt kapták.

Akkor a sértettek – anya és fia – egy baranyai település egyik házában laktak az elsőrendű vádlott férfival. Ezzel a másodrendű vádlott is tisztában volt. Mindkét vádlott – eltérő okok miatt – neheztelt a sértett férfire: egyikük munkából, a másik családi kapcsolatból eredő problémák miatt.

A két férfi 2022. augusztus 12-én megbeszélte egymással, hogy megleckéztetik a sértett férfit korábbi konfliktusaik miatt. Az ittas állapotú elsőrendű vádlott ötletére Molotov-koktélt készítettek: két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, majd az üvegek szájába kanócként funkcionáló zoknit helyeztek. Ezután a két férfi a sértett házához ment.

Az elsőrendű vádlott a nála lévő üvegből kilógó zoknit meggyújtotta, majd az üveget az ablakon keresztül a ház középső szobájába dobta. Ezt követően a másik férfi is behajította az üveget anélkül, hogy meggyújtotta volna.

A házban alvók a zajra felébredtek, füstszagot érzetek, és látták, hogy a középső szobában égnek a bútorok. A sértett férfi próbálta a tüzet eloltani, míg édesanyja a tűzoltóktól kért segítséget. A házat végül mindketten sértetlenül hagyták el.

A vádlottak és védőik tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

Hirdetés