Nem puskaporos a magyar nép

Sok más országhoz képest Magyarországon alacsony a fegyvertartók száma – mondta a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Varga Zoltán közlése szerint Magyarországon összesen 128 ezer fegyver van civileknél – köztük vannak a vadászok, sportlövők és azok is, akik engedéllyel tartanak maroklőfegyvert. Magyarországon száz lakosra 1,9 fegyver jut, míg a délszláv térségben száz lakost tekintve 30-40, akár 50 is lehet ez a szám. Albániában pedig “hagyomány a fegyvertartás” – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy Szlovákiában már 16 éves kor felett tartható lőfegyver, 18 éves kor felett pedig akár sorozatlőfegyver is, ugyanakkor a fegyverbirtoklással összefüggésben Szlovákiában kevés az anyagi jellegű bűncselekmények.

Ennek kapcsán kitért arra is, a szakmában sokan gondolkodtak azon, hogy a magyarországi fegyvertörvényen enyhíteni kellene, azért is, mert a szomszédos országokban jóval több a fegyver. Ezzel együtt Varga Zoltán kiemelte, hogy a fegyvertartást szigorú szabályokhoz kell kötni. Szerbiában például, ahol szombaton a kelet-vajdasági Begaszentgyörgy (Zitiste) egyik kávéházában öt ember meghalt és több mint húsz megsebesült, amikor egy férfi – vélhetően szerelemféltésből – géppisztollyal lövöldözni kezdett, december 4-től orvosi és pszichológiai vizsgálatokhoz kötik a fegyverbirtoklást – jegyezte meg Varga Zoltán.

 

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Azért olyan kevés a lakosságnál levő fegyver, mert az elvtársak majréznak, csak a megbízható bolsevikiek (akik most maszoposok, figyeszesek, jobbikosok) kapnak engedélyt “marok lőfegyverre”. Demokráciának álcázva tovább tart a kommunisták diktatúrája, tolvajként és bünözőként “vezetik” az országot. Az ország korábbi vezetői 1000 év alatt nem loptak annyit, mint az elvtársak!

Comments are closed.