Otthon tárolta a felhalmozott drogot – őrizetben a pécsi díler

A Pécsi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádol egy férfit, aki pécsi otthonában egy igen nagy adagot tartott a szerből.

A vádlottal szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés
bűntette miatt folyt büntetőeljárás a Pécsi Járásbíróságon, az ügyben még tavaly decemberben született elsőfokú, nem jogerős ítélet.

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 13. előtt egy ismeretlentől nagy mennyiségű, új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályos anyagot vásárolt. A szert a pécsi háza udvarán lévő féltető alatt egy fekete zacskóban tartotta.

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai aznap házkutatást tartottak nála. A vádlott ezért a zacskót gyorsan elrejtette a hálószobában egy szekrény mögé, ahol a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

A szer mennyisége a jelentős mennyiség alsó határának 659 százaléka volt.

A férfi cselekménye jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyag tartásával elkövetett visszaélés bűntettének minősül, a büntetési tétel két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat szabadságvesztésre ítélje, mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze
a tetemes, több mint másfél millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

A rendőrségi videón a vádlott elfogása látható, melyet a linkre kattintva lehet megtekinteni.

Hirdetés