Pécsett vitatták meg az oktatás fő kérdéseit

Pécsett tartotta nyílt elnökségi ülését kedden a Nemzeti Pedagógus Kar. A fórumon az aktuális oktatási kérdések, változások kerültek terítékre.

Horváth Péter elmondta, várják a pedagógusok véleményét is

Szakmai konferenciával egybekötött nyílt elnökségi ülést tartott kedden a Nemzeti Pedagógus Kar. Mint a fórumon elhangzott, a szakmai szervezet az egész pedagógustársadalomért felelősnek érzi magát, és fontosnak tartja, hogy az oktatásban jelenleg is zajló változások minél több ember számára érthetőek legyenek.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke lapunknak elmondta, igyekeznek minél több várost felkeresni, most a pécsi szakemberekkel konzultáltak. Horváth Péter hangsúlyozta, az a céljuk, hogy a pedagógusok képzésével, továbbképzésével, a tanfelügyeleti rendszerrel vagy éppen a Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatos ismereteiket megosszák a leginkább érintettekkel. Ugyanakkor várják is a pedagógusok véleményét az oktatásban jelenleg zajló változásokkal kapcsolatban.

Páva Zsolt köszöntötte a szakmai fórum résztvevőit

Az ülés résztvevőit Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszöntötte, aki hangsúlyozta, a baranyai megyeszékhely az oktatás teljes spektrumát fel tudja mutatni az óvodáktól egészen az egyetemig, így kifejezetten jó helyszín egy ilyen szakmai konferenciához. A polgármester hangsúlyozta, a pécsi szakemberek is tudják, hogy a városban minden gond, nehézség és eredmény is jelen van, ami a magyar oktatást jelenleg jellemzi.

Az ülésen felszólalt mások mellett Sipos Imre miniszteri biztos, a közoktatási szakembereken kívül jelen voltak a szakképzés és a Pécsi Tudományegyetem képviselői is.

Hirdetés