Présházakra utaztak, elfogták a mohácsi lopássorozat vezérét

Mohácson az elmúlt hónapokban több betöréses lopás és autófeltörés történt, azonban a tettes kilétét sokáig homály fedte. Végül a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai fogtak el egy 49 éves férfit, akit a lopássorozattal is gyanúsítanak.

A notórius tolvaj több településen követett el hasonló bűncselekményeket. Marcaliban 2023 januárjában egy gépkocsi ablakát törte be, és a járműben hagyott pénztárcából elvitte a pénzt. A személyleírás alapján a járőrök nem sokkal később elfogták a tettest, H. Sz. Lászlót (49) – számolt be közösségi oldalán a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

– A tolvaj két társát, B. Imrét (52) és B. Csabát (42) kérte meg arra, hogy autóval járják végig a pincesorok környékét főleg a szüreti időszakban, amikor az idősebbek dolgoztak – mondta Kiss Attila őrmester, a Mohácsi Rendőrkapitányság nyomozója. – Sokan nem zárták be az ajtót, így H. Sz. László könnyen belopózott a présházakba, és az ott talált értékeket magához vette. Emellett gyakran a kocsikban felejtett holmikat vitte el úgy, hogy betörte az autók ablaküvegét.

A kár értéke 30 ezertől 100 ezer forintig terjedt.

A férfi február 19-én újra akcióba lépett, ezúttal Siklóson. A sértett azonban rajtakapta a lopáson, és nem hagyta annyiban. Autóval üldözőbe vette, miközben értesítette a rendőrséget. A férfit a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai fogták el, és társával, B. Csabával előállították a kapitányságra.

A bizonyítékok alapján feltételezhető volt, hogy a Mohácson elkövetett lopássorozatot is az ő nevéhez fűződik, így március 9-én előállították a Mohácsi Rendőrkapitányságra, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság március 10-én el is rendelt.

H. Sz. Lászlót, valamint társait a zsaruk többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsították meg. B. Imre és B. Csaba jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Hirdetés