Részegen hajtott a kerékpárútra, elgázolt egy biciklist

Elsőfokú ítélet született a részegen furikázó baranyai nő ügyében.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a vádlott nő tavaly június 11-én délután beült a kocsijába, majd egy siklósi áruházhoz ment. Ott nagy mennyiségű szeszes italt vásárolt, aminek egy részét még az áruház parkolójában elfogyasztotta, majd visszaült, és miközben zenét hallgatott, megitta a maradékot is.

A vádlott ezt követően elindult haza – részegen. Egy útkereszteződésben jobbra kis ívben akart rákanyarodni a főútra, azonban nem a főútra, hanem az úttest mellett lévő gyalog- és kerékpárútra kanyarodott rá, majd azon haladt.

A vádlott utolért egy biciklivel közlekedő férfit és annak hozzátartozóját, majd megpróbálta őket megelőzni, de közben a kocsi jobb oldalával elsodorta a sértettet, aki így elesett.

A vádlott ez után kiszállt, majd közölte az őt számon kérő hozzátartozóval, hogy a főúton közlekedett és „mindig itt szokott haladni, amikor erre jár”.

A baleset következtében a sértett a homlok- és arccsontsérüléseket szerzett, melyek együttesen nyolc napon túl gyógyuló sérüléseknek minősülnek.

A helyszínre érkező rendőrök a vádlottat rendőri intézkedés alá vonták, majd az elvégzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy a vádlott a gépjármű vezetésekor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A vádlott érvényes vezetői engedélyét a helyszínen az intézkedő rendőrjárőr elvette.


A Siklósi Járásbíróság május 23-i ítéletével Sz. G. vádlottat súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt egy év – végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett – börtönre és kettő év kettő hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte. A járművezetéstől eltiltás időtartamába beszámította a 2022. június 11-től eltelt időt.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció.