Rogánnak mennie kell – Magyar Péter interjút adott a Partizánnak

A köztársasági elnök után lemondó Varga Judit korábbi férje hosszú interjút adott a Partizánnak, amiben részletesen beszélt a kormányzat működéséről, és éles kritikákat fogalmazott meg a fennálló rendszer kapcsán is.

A Partizánnak nyilatkozva Magyar Péter elmondta, hogy az egykori igazságügyi miniszter, Varga Judit lemondása utáni Facebook-posztjáról (erről itt olvashatnak részletesebben) többen is próbálták lebeszélni, azonban mostani kiállása mögötti okok már nem újkeletűek, eddig csak azért nem beszélt ezekről, mert exfelesége tisztséget viselt a kormánypártban – olvasható a 444.hu szemléjében.

Magyar kifejtette, hogy bő húszéves kapcsolat fűzi őt a Fideszhez, és bár szerinte jó irányba megy egy csomó minden az országban, most már akkor is ki kell mondani, hogy ez így nem mehet tovább.

– Ha nem akarjuk azt, hogy a gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel, ami Magyarország, akkor érdemes ezen változtatni – mondta Gulyás Márton műsorában.

A hétvégén minden állami cégben betöltött tisztségéről lemondó Magyar Péter kifejtette, őt mélységesen felháborította, ahogyan a jobboldali sajtó bánt Novák Katalinnal az elmúlt napokban. Szerinte a Magyar Nemzetben megjelenő, Bayer Zsolt által jegyzett írás is Rogán Antal utasítására született. Rogánról nincs jó véleménnyel Magyar, erről részletesen is beszélt a Partizánon. Arra utalt, hogy Varga Judit 2021-ben kirobbant ingatlanbotrányát is a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szivárogtatta ki a sajtónak, ahogyan később Varga és Magyar csok-botrányát is, ráadásul mindezt azért, hogy elterelje a nyilvánosság figyelmét a saját válása körüli ügyekről.

A korábbi igazságügyi miniszter volt férje megerősítette azt a sajtóinformációt, hogy Varga nem ajánlotta kegyelemre K. Endre kérelmét, azt ugyanakkor nem tudja, hogy később miért írta alá mégis.

Az interjúban arról is szó esett, hogy amikor először költöztek külön Varga Judittal, Magyart behívták a Karmelitába, ahol a „szolgálat emberei” megkérték őt valamire a válása kapcsán, amire nemet mondott. Ezt követően a Diákhitel Központban – akkoriban Magyar vezette az intézményt – felkeresték őt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal munkatársai, és lefoglalták mindenét egy ellenőrzésre hivatkozva. Ahogyan egy kormányzati forrása fogalmazott, ez egy figyelmeztetés volt.

Rogán Antalt a NER Richelieu-jének nevezte, szerinte soha nem kéri őt számon senki, és nem elszámoltatható. Arról is beszélt Magyar, hogy a fontos dolgok nem a kormányülésen dőlnek el, hanem egy szűk belső körben, amelynek Orbán Viktor mellett Rogán Antal, Gulyás Gergely, Orbán Balázs és Nagy Márton a tagja – szerinte Lázár János nincs benne ebben a szűk döntéshozó körben. Többször is hangsúlyozta Magyar Péter, hogy szerinte egy jól felépített rendszerről van szó, ami technikailag hibátlanul is működik, azonban Rogánnak példátlanul nagy a hatalma, főleg mióta a titkosszolgálatok is az ő minisztériuma alá kerültek – írja a 444.hu.

Bár többször is hangsúlyozta Magyar a beszélgetésben, hogy nincs ma itthon potens ellenzék, és azt is leszögezte, hogy ő sosem lesz a „másik oldalon”, azt nagyon határozottan jelentette ki, hogy „Rogán Antalnak mennie kell!” Emellett azt is elmondta, hogy szerinte a túlhatalom nem tesz jót a jobboldalnak, ez egyre inkább érződik.

A Partizán adásából az is kiderül, mit tudott Magyar – és Varga Judit – a Pegasus-ügyről, miként vélekedik az Orbán családról, mennyire erős szerinte a rendszer, és hogy miért is állt most ki a nyilvánosság elé, és miért szakított a NER-rel.

Hirdetés