A Baptista Szeretetszolgálat idén 20. alkalommal szervez a karácsonyt megelőző időszakban cipősdoboz-akciót. Ebben a csodálatos kezdeményezésben azoknak a rászoruló gyerekeknek gyűjtenek, akik más módon nem kaphatnak karácsonyi ajándékot. Kimondhatjuk, hogy országszerte egy emberként mozdulnak meg a közszereplők, színészek, ismert emberek, civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek azért, hogy egy kis boldogságot csempésszenek ezeknek a gyerekeknek az ünnepébe.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. tavalyi évhez hasonlóan, idén is csatlakozott a cipősdoboz-akcióhoz. 2023-ban a Pécsi Vásárcsarnok mellett a Vásártéren és a Hajnóczy piacon is gyűjtőpontot alakítottak ki. Legyél te is dobozoló! A cipősdobozba csomagolt ajándékokat juttasd december 18-ig, a feltüntetett helyszínek bármelyikére, mi pedig átadjuk a szeretetszolgálat munkatársainak.

Az ajándékot leadhatod itt!

Vásárcsarnok

Hétfőtől szombatig, 10.00 és 12.00 között a vásárcsarnok északi oldalán a karácsonyfánál lévő asztalnál, ettől eltérőidőben az ügyfélszolgálati irodában.

Vásártér

Vasárnaponként 10.00 és 12.00 között a Mázsaház előtt, a karácsonyfánál lévő asztalnál, ettől eltérő időben vasárnaponként a Mázsaházban.

Hajnóczy piac

Az ügyfélszolgálati irodában, nyitvatartási időben: hétfőtől péntekig 06.00 és 17.00 között, szombaton pedig 06.00 és 14.00 között.

De hogyan is állj neki a dobozolásnak?

Első lépésként keress egy jó állapotban lévő üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, és a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal. Az ajándékokat 0-tól 18 éves korig gyűjtjük.

Mit tegyél a cipősdobozba?

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt;
  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt);
  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet (gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat);
  • édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet);
  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt);
  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail-címed nem célszerű megadni.

Mit ne tegyél a cipősdobozba?

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat (például: játékpisztolyt, kést, PC-játékot),
  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt,
  • törékeny tárgyat, gyógyszereket.

Az elkészített ajándékod csomagold be színes papírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, gondosan kösd át zsineggel vagy egy szép szalaggal! Ha úgy gondolod, leragaszthatod átlátszó szalaggal! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor. A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod (például így: „fiú 12” vagy „lány 8”).

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 18-ig juttasd el a gyűjtőpontokra. Keresd az akció plakátjait!

Az összegyűjtött ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

TEGYÜK EGYÜTT SZEBBÉ A RÁSZORULÓ GYERMEKEK KARÁCSONYÁT!


(x)

Hirdetés