Szenvedős győzelem volt

Félcsapatnyi hiányzója volt a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának a Jászberény ellen, ami meg is látszott a pécsiek teljesítményén. A győzelem azért így is összejött Bíróéknak.

Egy alapember hiányát jó ideig meg tudta oldani a PVSK az NB I. B Piros csoprotjában, hiszen Halász Ákos már a tizedik forduló óta nem tud játszani sérülése miatt. Legutóbb, a Nyíregyháza ellen már így is akadt baj, hosszabbítás után ki is kapott a Pécs. Pénteken este, a Jászberény elleni hazai meccs előtt pedig lehetett sejteni, hogy nagyon meg kell izzadnia az újabb győzelemért Szrecsko Szekulovics legénységének, hiszen az együttes két centere, Horti Bálint és Mokánszki Máté sem volt ott a meccskeretben – előbbi eltiltás, utóbbi betegség miatt.

Utólag már tudjuk, bejött a papírforma. Azért is, mert a PVSK így is nyerni tudott, illetve azért is, mert nagyon szenvedősen jött össze a siker. Az első negyedben még taroltak a pécsiek – 32-18-ra húzták be az első tíz percet –, utána azonban a szezon talán legrosszabb játékrészét hozták össze Bíró Olivérék, mindössze 9 pontot szerezve a második negyedben. Eldobtak mindent, ami a kezük ügyébe került, de gyakorlatilag semmi sem esett be az ellenfél gyűrűjébe.

Láthatóan Szrecsko Szekulovics sem igazán találta meg azt az ötöst, amelyik a három alapember hiányában jól működne – egészen a második félidőig. Ott aztán olyat csinált a pécsiek mestere, amit nagyon ritkán látni kosármeccsen. A harmadik negyedben egyetlenegyszer sem cserélt. A Micsovics, Frank, Plézer, Bíró, Radó ötösfogat teperte végig a tíz percet, és a záró felvonásra is csak egyszer riadóztatott a kispadon ülők között a szakember, amikor Németh Andrást küldte fel. Húsz perc latt egyetlen csere – ezt nyilván rotációnak nem is igen lehet nevezni. Azonban az eredmény igazolta az edzői döntést, a PVSK ugyanis végig vezetve megnyerte a meccset. Az persze más tészta, hogy egy, a Jászberénynél erősebb csapat ellen – amiből azért jócskán akad a Piros csoportban – mire lenne elég mindez? Mindenesetre az jól látszott ma este, hogy a Halász, Horti, Mokánszki hármas nélkül fogatlan „párduc” a PVSK. Igaz úgy tűnik, hogy ha harapni nem is, a zsákmányát elejteni így is el tudja.

PVSK-Veolia–Jászberény 79-65 (32-18, 9-19, 17-10, 21-18 )
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 18. forduló. Szamosi Nándor Sportcsarnok, 200 néző.
PVSK-Veolia: Micsovics 14, Frank 10/6, Plézer 12/3, BÍRÓ O. 19/6, Radó 8. Cs.: Molnár M., NÉMETH A. 16/12, Antóni, Harka. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Jászberény: Santiago 2, Boka-Magó 7/3, MESTER 15/6, Oroszi 9/9, MELEG K. 16/3. Cs.: Dékány 8, Dunai 6/6, Horváth, Német. Vezetőedző: Puskás Artúr.

Fotó: Rónási Márton / PVSK

Hirdetés