Változik a MÁV menetrendje, a pécsi vonal is érintett

A szokásos éves menetrendváltáshoz igazodva a MÁV-START idén is számos fejlesztést és változást vezet be a vasúti közlekedésben.

A december 10-től érvényes 2023/2024-es vasúti menetrend célja „az elmúlt években elért menetrendi fejlesztések megtartása, továbbá a kínálat további bővítése és a közlekedés javítása”. Az új menetrend a júliusi online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe veszi több vonal esetében, hogy még inkább az utasok igényeihez igazodjon a vasúti közlekedés – közölte honlapján a MÁV.

Változik például a menetrend a 65-ös számú Pécs–Villány–Magyarbóly vonalon. A MÁV ezentúl két új átszállási lehetőséget biztosít Villány állomáson Magyarbóly, illetve Mohács felé:

  • új személyvonat indul naponta 21.23-kor Magyarbólyból Villányra, ahol lesz csatlakozás Mohács felé;
  • új személyvonat indul naponta 21.37-kor Villányból Magyarbólyba, így Magyarbóly késő este is elérhető lesz a Pécsről 20.50-kor induló, Mohácsig közlekedő személyvonattal, villányi átszállással;
  • a Magyarbólyból 21.24-kor induló vonat pedig később, 21.51-kor indul, Villány állomáson 1 percet tartózkodik, Pécsre 22.37 helyett 22.40-kor érkezik.

Az utasok november 29-től tudják megváltani elővételben a menetjegyeket a menetrendváltást követő időszakra.

Hirdetés